Slavlje u Sj. Makedoniji! Češka odustala, na SP idu Makedonci

Češka neće igrati na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Egiptu! Razlog je, naravno, jasan, koliko se god teško s njim bilo pomiriti, a svakome jest. Korona virus ostavio je Čehe u Plzenu, na radost Sjeverne Makedonije koja je čekala i dočekala svoje mjesto kao prva zamjena. Sve je potvrdio i IHF.

– Konačnu smo odluku dobili malo iza podneva – rekao je predsjednik Češkog rukometnog saveza Jaroslav Chvalny.

– Još jučer vjerovali smo da ćemo putovati u Egipat. No morali smo se pomiriti sa situacijom, baš boli – dodao je izbornik Jan Filip.

Češka, koja zbog zaraženih igrača, nije igrala utakmice kvalifikacija za EP protiv Farskih Otoka, na zadnjem je testiranju imala devet zaraženih igrača i šest ljudi iz stručnog stožera, igrače su zamijenili s devet novih, no zeleno svjetlo za odlazak u Egipat, koji su čak i pomaknuli na srijedu ujutro, nisu dobili.

Makedonci su se za to vrijeme bili u pripravnosti i čekali svoju priliku. Ulaze na mjesto Češke u skupinu s Egiptom, Švedskom i Čileom, pa bi turnir trebali otvoriti u četvrtak protiv Švedske. I tako će se Kiro Lazarov vratiti na mjesto gdje je sve počelo s reprezentacijom 1999. godine kada je u Egiptu počeo put prema najboljem strijelcu svjetskih prvenstava, prenose 24sata.

Možda Sj. Makedonija nije jedina koja će upasti u turnir jer u problemima je SAD i Zelenortska Republika. Amerikanci bi, ne popravi li se stanje nakon novih rezultata, u Egipat trebali samo s 12 igrača, dok se Zelenorćani nalaze u karanteni nakon sedam pozitivnih testova…

Facebook Komentari