U Sisačko-moslavačkoj županiji stiglo 35.474 prijava oštećenih stambenih objekata

Foto: MORH

Novi je potres, magnitude 3,8 prema Richteru pola sata nakon ponoći pogodio petrinjski kraj. U protekla dva tjedna stanovnici na petrinjskom epicentralnom području osjetili su više od 750 potresa.

Snažnijih potresa magnitude veće od 3 prema Richteru dosad je bilo 79, a 13 ih je imalo magnitudu veću od 4. Najveću štetu napravila su četiri potresa jača od magnitude 5 prema Richteru. Tijekom noći zabilježeni su manji potresi.

Trinaest stambenih kontejnera s krevetima postavlja se na parkirlište NK Segesta u Sisku. Oni koji su jutros pristigli dio su donacije Turske razvojne agencije. Uz ovu, na još je jednoj lokaciji postavljeno naselje s 23 stambena kontejnera. Iz Grada su poručili da moraju završiti instalaciju sanitarija. U gradu Sisku do sada je 80 ljudi dobilo smještaj u kontejnerima.

U Sisačko-moslavačkoj županiji su do jutros stigle 35.474 prijave oštećenih stambenih objekata. Pregledano ih je 15.060. Zbog vanjskih utjecaja neuporabljivo ih je 176, a zbog oštećenja 2.008. Privremeno su neuporabljiva 1.633 objekta i za njih je potreban detaljan pregled. Za 1.911 objekata, koji su privremeno neuporabljivi, zahtijevaju se mjere hitne intervencije. Uporabljiva su i bez oštećenja 404 objekta, bez ograničenja u uporabi je 3.378 objekata, a za 5.550 je označeno da su uporabljiva, ali s preporukom o postupanju, piše HRT.

Facebook Komentari