Primorsko-goranska županija: Online nastava za više razrede bit će barem do kraja siječnja

Takva odluka donijeta je zbog velikog broja učenika koji za dolazak u školu koriste javni prijevoz, te kako ne bi dolazilo do okupljanja učenika prije i poslije nastave, kazala je u ponedjeljak Edita Stilin, pročelnica za obrazovanje Primorsko-goranske županije.

Ta županija donijela je odluku da drugo polugodište započne s online nastavom za učenike viših razreda osnovnih škola, te srednjoškolce, a da se na nastavu u učionice vrate učenici nižih razreda. Edita Stilin najavila je i upise u prve razrede osnovnih škola od 25. do 29. siječnj,a te rekla kako se prema podacima MUP-a očekuje nešto manji broj prvašića nego ih je upisano prošle godine. Istaknula je također da je PGŽ osigurala 2,5 milijuna kuna za financiranje 80 pomoćnika u nastavi i u drugom polugodištu tekuće školske godine.

Stilin je napomenula da epidemiološke mjere na nacionalnoj razini vrijede do 31. siječnja, pa je u razgovoru s epidemiolozima i ravnateljima zaključeno da bi drugo polugodište na području županije bilo dobro početi stupnjevito.

Ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović ocijenio je da bi se već i sada, s obzirom na organizaciju u školama i volju nastavnika, moglo nastaviti s nastavom u školi i za stariju djecu. No, istaknuo je, neke stvari poput dolaska i odlaska iz škole, prijevoz, okupljanja oko škole i slično još treba urediti, pa nastavu treba uvoditi stupnjevito.

Mićović je apelirao na roditelje da se pridržavaju epidemioloških mjera, promatraju stanje svoje djece te da djeca kod dolaska u školu poštuju sve mjere, pišu 24sata.

Facebook Komentari