Medved: Niti jedan čovjek ne smije i neće ostati gladan

U Petrinji su počele pripreme za gradnju kontejnerskoga naselja. Na 10 000 četvornih metara bit će 100 kontejnera, vrtić i kuhinja. Ministar obrane tijekom obilaska grada pozvao je privatne ugostitelje da, uz tvrtku Pleter, nastave posluživati hranu, piše HRT.

U stambenom naselju Sajmište mi smo uložili oko 40 milijuna kuna, imamo blizu infrastrukturu i mislim da je to jedno privremeno rješenje koje je dobro, rekao je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

– Ja sam kao gradonačelnik ponekad nestrpljiv, imamo 100 jedinica stambenog kapaciteta. Želimo kroz stambeno kontejnersko naselje će biti i za poduzetnike. Moramo im dati i određene potpore, usuglasili smo se da tu stavimo i kuhinju, te jedno malo dječje igralište, dodaje.

Nismo u Sibiru, moramo raditi, osuđeni smo na rad, istaknuo je Dumbović.

U Petrinji je više od 360 vojnika, nikoga se ne čeka, rekao je ministar obrane Mario Banožić.

Sve se radi sukladno uputama koje dogovara Stožer i vidim da je to jedan sustavan pristup i ne rade se paušalna rješenja. Danas ćemo odvoziti i otpad kako je dogovoreno s jedinica lokalne samouprave.

Pleter započeo s radom

Ovo je jedan od modela privremenog stambenog zbrinjavanja, rekao je Medved. Ovdje je važno naglasiti da sinergija koju imamo između županije, gradova i općine i bez obzira što smo svi nestrpljivi, radimo koordinirano. Vrlo smo odgovorno pristupili upravljanju ovom krizom, rekao je Medved.

– Tražio sam još veći angažman na terenu kako nijedan čovjek ne bi bio prepušten sam sebi. Danas smo u sustav prehrane angažirali i tvrtku Pleter uz napomenu da naši vrijedni ugostitelji, kojima se i ovom prigodom zahvaljujem posebnu zahvalu, nastavljaju onako kako su to radili i sada. Pleter uzima pripremu hrane poglavito za šire područje Petrinje, ruralna područja okolice Gline po modelu da načelnici i gradonačelnici upućuju prema Stožeru potrebe za hranom i definiraju punktove, te preuzimaju podjelu na svojem području, istaknuo je.

Niti jedan čovjek ne smije i neće ostati gladan, napomenuo je Medved, piše HRT.

Facebook Komentari