Dečko prijeti da će je ostaviti ako će i dalje stavljati tampone

Foto: Unsplash

Anonimni muškarac je na Redditu otkrio kako mu užasno smeta što njegova djevojka nosi tampone te je pitao komentatore za njihovo mišljenje – ‘jesam li totalno lud što joj uvjetujem da ih prestane koristiti?’.

Nakon što joj je zaprijetio da će je ostaviti odluči li i dalje koristiti tampone, njegova je djevojka bila bijesna, a on se zapitao je li to ispravan potez – iako smatra da je za njenu dobrobit.

Anonimni muškarac objasnio je da, jer je njegova djevojka ‘zaboravna’ i ne mijenja redovito tampone, boji da bi njena nehigijenska navika mogla dovesti do zdravstvenih problema poput Sindroma toksičnog šoka, rijetkog i potencijalno opasnog po život problema uzrokovanog tamponima koji su predugo ostavljeni u tijelu, piše The Sun.

Rekao je:

Nemam problema sa ženama koje koriste tampone. Imam problem s njom koja koristi tampone. Imam nekoliko razloga za to. Ne mijenja ih dovoljno redovito po mom mišljenju, mislim da naprosto zaboravi.

Ona ne shvaća da postoje ozbiljni rizici. Ovo naglašavam jer se brinem da će se razboljeti. Međutim, nikad prije nisam postavljao zahtjeve.

Nakon ‘traumatičnog’ iskustva mjesec dana prije, kad je bila prisiljena potražiti liječničku pomoć, zahtijevao je da ih potpuno prestane koristiti. Ali njegova se djevojka ne slaže s njim.

– Bijesna je na mene. Kaže da ja kontroliram. Kaže da muškarac ne bi trebao zahtijevati od žena koje sanitarne proizvode će koristiti – ističe.

Zatim je otišao korak dalje i rekao da je ovo za njega ‘kraj’ ako se ona ne bude držala njegovih pravila.

– Sve su to stvari s kojima se slažem, sloboda, privatnost, vlastiti izbor … obično. Ali, ovo se za mene čini pitanje života i smrti.

Priznanje je objavio na Redditu, gdje je pitao korisnike je li u pravu, a većina ljudi stala je na stranu njegove djevojke.

– Ti bi vodio računa o njenoj menstruaciji i upravljao njom. To nije na tebi. Zapiši to i pročitaj si svaki put kad te uhvati potreba da joj nešto ‘zabranjuješ’ – istaknula je jedna komentatorica.

Dok je drugi komentator rekao: ‘Činiš se dobronamjeran, ali ovo zapravo nije tvoja stvar. Kako bi se ti osjećao kad bi te djevojka tražila da prestaneš koristiti toaletni papir jer misli da ga ‘pogrešno koristiš?’.

I treći je dodao: ‘Možeš izraziti svoje brige, ali ne možeš joj zabraniti ili zahtijevati da radi nešto drugačije sa svojim tijelom i tjelesnim funkcijama.’

No, postoje i oni koji se slažu da on ima razloga za zabrinutost jer je ‘neodgovorna’.

– Ova neodgovorna djevojka će dobiti toksični šok i ovaj tip neće imati curu više. Ima stvarno valjan razlog za brigu. Razumijem zašto govori da ih ne smije nositi, jer iskreno doista ne bi smjela. Očito nije u stanju – napisala je jedna žena, prenose 24sata.

Facebook Komentari