Červar dobio sjajnu vijest: Na Svjetsko prvenstvo ide i Karačić

Odrađen je i zadnji trening u Zagrebu. Lino Červar čekao je, po običaju, do zadnjeg trenutka kako bi potvrdio 20 imena s kojima će sutra put Egipta i Aleksandrije gdje 15. siječnja otvaramo Svjetsko prvenstvo protiv Japana.

Neodumica ovaj put nije bilo previše. Budući da je na pripremama bio 21 igrač, a 20 ih putuje na SP u ovim okolnostima, očekivano je otpalo treće lijevo krilo, odnosno Lovro Mihić, ali i Šime Ivić. Jer… Igor Karačić, koji je stigao u Zagreb na preglede koji su donijeli dobre vijesti, putuje odmah s reprezentacijom u Egipat!

– Igor ide s nama, on radi pod posebnim programom i mislim da će on na kraju, kad bude trebalo, dati sve od sebe – rekao je izbornik Červar uz malo pojašnjenja.

– Igrači su dali sve od sebe i naravno da bi svatko želio nastupiti na Svjetskom prvenstvu, ali morali smo odabrati 20. Moram pohvaliti igrače za njihovo držanje prema reprezentaciji, ali na poziciji lijevog krila imamo već dvojicu i Lovro Mihić je razumio da je to logična odluka. Šime Ivić više je puta bio pozvan i uvijek je u krugu reprezentacije, ali već imamo dva ljevaka, i u ovom trenutku, kad imamo Cindrića i Karačića koji danas nisu trenirali punom snagom, kao i Duvnjaka koji je iscrpljen, morali smo dati prednost tome. Oni su, naravno, doprinijeli našem radu.

Po pozicijama, dakle, to izgleda ovako:

Golmani: Marin Šego, Ivan Pešić, Mate Šunjić

Lijevi vanjski: Marko Mamić, Josip Šarac, Halil Jaganjac

Srednji vanjski: Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić, Janko Kević, Igor Karačić

Desni vanjski: Ivan Martinović, Luka Šebetić

Lijeva krila: David Mandić, Manuel Štrlek

Desna krila: Ivan Čupić, Zlatko Horvat

Pivoti: Željko Musa, Marin Šipić, Marino Marić, Ilija Brozović

Za razliku od lanjskog EP-a sada imamo izbor na desnoj strani bez obzira na hendikep koji imamo Luki Stepančiću koji je u Grazu, Beču i Stockohlmu sam izgurao turnir kao jedini ljevak. Sve ostalo, uz nijansu koju je Červar vidio u Šebetiću umjesto u Iviću, očekivano, uz tri golmana od kojih će onaj prvi, Marin Šego, vjerojatno propustiti uvodni dio, pišu 24sata.

Facebook Komentari