Ana Konjuh uspješno započela kvalifikacije za Australian Open

Vrlo lijepe vijesti dolaze iz Australije gdje su započele kvalifikacije za prvi Grand Sla sezone. Hrvatska tenisačica Ana Konjuh je dobila pozivnicu za ženski dio kvalifikacija, i svoj je put počela vrlo uspješno, piše RTL.

Konjuh je u prvom kolu svladala četvrtu nositeljicu kvalifikacija, 111. igračicu svijeta Anna-Lenu Friedsam za nešto manje od dva i pol sata igre te u tri seta. Najlakši posao je Konjuh imala u prvom setu koji je dobila sa 6:2 za nešto više od pola sata igre nakon što je sjajno otvorila s 4:0 i dva breaka.

No, drugi set je dosta kompliciraniji jer Konjuh nakon dva breaka i 5:1 ima čak tri set lopte, ali gubi svoj servis za 5:2, a onda i još jednom pa se ide u tie-break. I u trinaestoj igri Konjuh prva oduzima servis, ali Njemica odgovara s dva mini-breaka i izjednačava stanje u setovima.

Veliku mentalnu snagu je pokazala Ana koja se nakon toga nije raspala te je pri 2:2 u trećem setu izvukla vrlo tešku situaciju. Imala je Friedsam 15:40, a onda još dvaput prednost, ali Konjuh spašava sve četiri break lopte i odmah u sljedećoj prilici oduzima servis protivnici.

Odgovorila je Njemica još jednim breakom, ali Konjuh uspješno završava posao novim oduzimanjem servisa pri 5:4 i koristi svoju ukupno četvrtu meč loptu za plasman u polufinale kvalifikacija. Tamo je čeka 178. igračica svijeta Cagla Buyukakcay.

Australian Open, kvalifikacije 1. kolo:
Ana Konjuh (HRV, WC) – Anna-Lena Friedsam (NJE, 4) 6:2, 6:7, 6:4

Facebook Komentari