VIDEO Dodik: Srbi se nisu borili za neku BiH, borili su se od turske okupacije za državu zajedno sa Srbijom

Postojanje 9. siječnja, Dana Republike Srpske nije upitno i okolnosti pandemije korona virusa nisu promijenile ništa u vezi s tim, rekao je srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik za RTRS povodom obilježavanja Dana Republike, koji u drugim dijelovima BiH smatraju neustavnim.

– Naša emocija u pogledu toga ostaje veoma snažna, moćna i definitivna i u tom pogledu ćemo se prilagoditi uvjetima i kroz neki novi oblik obilježavati Dan RS-a. Bazični odnosi su za nas isti – Dan Republike je za nas 9. siječanj, on ne može biti promijenjen inkvizicijskim odlukama međunarodnih sudaca ili nekog samozvanog visokog predstavnika ili bilo koga drugog, poručio je Dodik.

Dodik je istaknuo da će 9. siječanj definitivno ostati dan srpskog naroda, slobode i državnosti.

– Mi smo se borili za slobodu da bismo imali državu, mi od toga ne bježimo i nećemo se skrivati. Generacije su stvorile Dan Republike i važno je da on ostaje budućim generacijama i to ne da bismo iritirali druge, već zato što to nama pripada, ovo je naše, mi smo se za ovo borili stotinama godina, naveo je on.

Dodik je rekao da su se Srbi na ovim prostorima još od vremena turske okupacije pa sve do 9. siječnja 1992. godine borili za državu zajedno sa Srbijom.

– Nisu se borili za neku Bosnu i Hercegovinu. Mi se ne borimo ni danas za BiH, ona je za nas nametnuti okvir u kome mi još uvijek trpimo. Ništa dobro nismo dobili od BiH, nema nijednog elementa koji bi se u ovih 20 i više godina mogao pokazati kao neka dobrobit, smatra on.

Dodik je poručio da je RS neupitna, te da je neće uništiti pozivi na ustavne promjene.

– Nema tih promjena. Mi smo protiv novog visokog predstavnika, on nije ovdje dobrodošao, tko god bio. Visoki predstavnik je pokazao da je antisrpski nastrojen, jer je tako nastupao… Novi predstavnik dolazi kao muslimanski podanik koji treba devastira ti RS i srpski narod i njen identitet, napraviti neku kvazimuslimansku državu koju oni sami ne mogu napraviti pa prizivaju razne intervencije, ističe Dodik, prenosi RTRS.

Facebook Komentari