Vozaču prijeti 109.400 kuna kazne i 60 dana zatvora, policija mu oduzela vozilo

Policijski presretač u srijedu oko 21 sati u Koprivničkoj ulici u Šemovcu pokušao je zaustaviti osobno vozilo, no vozač osobnog automobila oglušio se na signalizaciju, povećao brzinu i nastavio vožnju kretati u smjeru Dravske ulice, gdje se zaustavio, izašao iz vozila i potrčao prema šumarku. Policajci su ga sustigli i uhitili. Pokazalo se da je počinio više prekršaja za koje mu prijeti kazna od 109.400 kuna i 60 dana zatvora!

– Provjerama je utvrđeno da se radi o muškarcu u dobi od 39 godina koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,72 promila, da je vozilom upravljao bez položenog vozačkog ispita i u vrijeme kada su mu na snazi bile zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije te mjera zabrane podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole u roku dvije godine. Također, upravljao je neregistriranim i neosiguranim vozilom i kod sebe nije imao prometnu dozvolu niti osobnu iskaznicu – navode u PU varaždinskoj.

S obzirom na to da se radi o višestrukom počinitelju istovrsnih prometnih prekršaja, privremeno mu je oduzeto osobno vozilo. Vozač je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja i u četvrtak je priveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu.

– Za počinjene prekršaje vozaču prijeti izricanje novčane kazne u iznosu od 109.400 kuna i kazna zatvora u trajanju do 60 dana te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 24 mjeseca, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i određivanje 21 negativnog prekršajnog boda – kažu u policiji. Nakon saslušanja određeno mu je zadržavanje od 15 dana, nakon čega je predan u zatvor u Varaždinu, piše Večernji.

Facebook Komentari