Ostojić: Da sam ja ministar, Trut bi istog časa letio sa svog mjesta

Ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut rekao je u petak kako je do sada u kontejnere smješteno 350 obitelji na potresom pogođenom području, a zahtjeva za takvim smještajem je između 1000 i 1500, no vjerojatno će biti i veći.

Novinare je zanimalo kako stoje stvari s evakuacijom građana koji su krov nad glavom potražili u petrinjskoj vojarne jer su statičari utvrdili da su novi potresi kumulativnim djelovanjem oštetili prostore u kojima je smješteno više od 400 ljudi.

Jesu li ljudi evakuirani iz vojarne i ima li tamo još ljudi?

“U vojarni? Ima. Kako ne?”, odgovorio je Trut

Novinari su mu kazali da su iz MORH-a dobili informaciju da je objekt oštećen, da se građani evakuiraju.

“Ako su vas iz MORH-a izvijestili, onda je to valjda njihova informacija”, kazao je Trut.

Novinare je zanimalo jesu li njemu rekli da je oštećen objekt u vojarni u Petrinji.

“Ja trenutno nemam tu informaciju”, odgovorio je.

Član Predsjedništva SDP-a i bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u Newsroomu je komentirao kako Vlada upravlja krizom koju je izazvao potres, a pri tome se osvrnuo i na današnje izjave Damira Truta.

“Trut bi, nakon ovakvih izjava, da sam ja ministar, letio istog časa sa svog mjesta. Ovo je varijanta u kojoj čelni čovjek civilne zaštite, nečega što bi trebalo rukovoditi cijelom pričom, vama ne može dati suvisle odgovore. Nije sposoban znati niti da se evakuira niti da su urušeni objekti u vojarni u Petrinji”, kazao je Ostojić.

Facebook Komentari