VIDEO Plenković: Naručit ćemo dodatne kontejnere

Na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković u uvodnom obraćanju govorio je o trenutnom stanju vezanom uz razorni potres koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju.

“U utorak smo obišli područja koja su jako razrušena i veće gradove u županiji. Nakon ovog potresa od sinoć, sve su službe odmah bile na terenu, pomoć građanima su pružali u crveni križ i volonteri. Ministar je u koordinaciji i sa županima i gradonačelnicima. Radi se na žurnoj nabavi alternativnog smještaja, naručit ćemo dodatne kontejnere, stigla je i međunarodna pomoć”, rekao je Plenković i dodao da se svima pokušava osigurati siguran smještaj.

“Važno je da se pomoć i potpora dobro koordinira i kanalizira onima kojima je potrebna”, dodao je.

Plenković je komentirao i proces cijepljenja protiv koronavirusa, navodeći da bi u Hrvatsku uskoro trebalo stići i Modernino cjepivo.

“Hrvatska je od ovog proizvođača naručila gotovo milijun doza, prvo cjepivo Moderne trebalo bi doći 11. siječnja, i to oko 4000 komada. Do kraja ožujka oko 90 000 doza tog cjepiva bi moglo doći u Hrvatsku”, kazao je Plenković.

Premijer je komentirao i prosvjede u Washingtonu te izrazio nadu da će doći do mirne predaje vlasti.

“Osuđujemo ove scene i akte napada, to je bio napad na američku demokraciju i nepoštivanje izbornih rezultata, nadamo da će se sve odviti u skladu sa zakonom i Ustavom”, rekao je Plenković.

Share This Article