Nevjerojatan epilog pucnjave iz automatske puške i čuvanja hrpe bombi: Kazna samo 169,90 kuna

Kako smo već izvještavali, policija u Gospiću podnijet će kaznene prijave protiv 26-godišnjaka i 27-godišnjaka zbog neovlaštenog posjedovanja oružja, a 27-godišnjak će također prekršajno odgovarati zbog pucanja u novogodišnjoj noći u Perušiću.

Muškarci su pronađeni nakon snimke pucanja iz automatske puške u Perušiću u novogodišnjoj noći, objavljene na društvenim mrežama.

Kako je priopćila PU ličko-senjska, nakon istrage nad 26-godišnjakom iz Perušića i 27-godišnjakom s područja Gospića mladići su osumnjičeni za kaznena djela nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Postupajući po snimci koja se pojavila na jednoj društvenoj mreži, policijski službenici su u sklopu kriminalističkog istraživanja izvršili pretrage na više lokacija na području Perušića i Gospića, te su kod 27-godišnjaka s područja Gospića pronašli automatsku pušku, 81 komad streljiva za tu pušku i šest bombi, koje je neovlašteno posjedovao.

Također je utvrđeno da je u novogodišnjoj noći u Perušiću neovlašteno pucao iz vatrenog oružja, tj. iz automatske puške.

Daljnjim pretragama kod 26-godišnjaka iz Perušića pronađene su poluautomatska puška i zračnica.

Pronađeno oružje, streljivo i bombe od njih su privremeno oduzeti te će protiv njih biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, dok će 27-godišnjak zbog počinjenog prekršaja neovlaštenog pucanja biti priveden uz optužni prijedlog nadležnom sudu.

Kako javlja portal Index.hr sve se događalo pred djecom. Na snimci su se hvalili povećom količinom novca, a riječ je o pripadnicima romske nacionalne manjine.

Obitelj zbog koje je u pritvoru završio načelnik Perušića Ivica Turić

Zanimljivo je kako je upravo zbog ove obitelji u pritvoru završio načelnik Perušića Ivica Turić. Oni su tada tvrdili da je Turić iz pištolja pucao prema djeci koja su na livadi čuvala koze. Turić je priču opovrgnuo, a sve je završilo na sudu. Za Jutarnji list tada je Nada Amić tvrdila kako je pala u nesvijest nakon što joj je prijetio načelnik Perušića. Upravo je u kući njene obitelji pronađen arsenala oružja, automatske puške, kao i veće količine bombi, piše Lika online.

Portal Direktno kontaktirao je glasnogovornicu Policijske uprave Ličko-senjske Maju Brozičević te doznao da je 27-godišnji muškarac kažnjen na Prekršajnom sudu za neovlašteno pucanje s 769,90 kuna. Ono što im je zapelo za oko u cijeloj priči je to da je na Sudu kazna umanjena za dva dana provedena u zatvoru te je tako spomenuti muškarac zapravo dobio kaznu u novčanom iznosu od samo 169,90 kuna.

Pucali, snimili, pa su stigle jake snage MUP-a

Facebook Komentari