Istražitelji DORH-a već su na terenu i istražuju obnovu kuća: Pitaju ljude koje su firme radile

Foto: MORH

U ovome nizu radila je sve jedna firma. Sve su to kuće koje idu u rušenje, kazao je Tomislav Stanić iz Strašnika, piše RTL.

RTL doznaje da su DORH-ovi istražitelji već na terenu. Provjeravaju jedan od najvećih projekata hrvatske države nakon rata u kojem je obnovljeno 150 tisuća obiteljskih kuća.

Razorni potres otkrio je da su neke od njih izgrađene posve neadekvatno, pa su se kuće stare dvadesetak godina potpuno urušile i više nisu za život. Sve ukazuje na moguću aferu golemih razmjera.

Ekipa RTL-a bila je danas kod obitelji koju su posjetili istražitelji.

Tomislav Stanić iz Strašnika na pitanje koliko su se istražitelji zadržali, odgovorio je – nisu dugo.

Sve kuće u nizu idu u rušenje

“Oni su samo prošli da vide koja je kuća oštećena i koliko. Pitali su ljude koje su firme radile, jer je u ovome nizu kod mene radila sve jedna firma. Sve su to kuće koje u rušenje idu”, kazao je Stanić.

“Tu su odgovorni i izvođač radova i tko je nadgledao to. Tu su ljudi, neću o imenima pričati, sada u Petrinji radi čovjek ponovno u privredi, koji je nadgledao te naše radove, tako da su ti ljudi odgovorni”, kaže Stanić.

“Nije odgovoran onaj gore iz politike, pa nije on na svakoj kući mogao sjediti i gledati što se radi. Oni krive Žinića, ali on je dolazio u selo tjedno dva-tri puta, pa nije se mogao popeti na svaki krov. Mislim, to su gluposti”, zaključuje Tomislav Stanić iz Strašnika, piše RTL.

Nije samo na Banovini problem s obnovom, javio se čovjek iz Baranje: Ne daj Bože da kod nas zaljulja…

Facebook Komentari