Dobio prijetnje smrću: LeBron, ubit ću te 18. veljače u dvorani

Instagram

U četvrtak, 18. veljače, doći ću na utakmicu Lakersa i Netsa. U dvoranu ću unijeti pištolj i upucati te tijekom time-outa. LeBron James, upozoren si, poruka je, točnije prijetnja, koja je osvanula na društvenim mrežama s “usernama” witness.kevin.durant.

Naravno, ne treba ni govoriti da to nije službeni profil Kevina Duranta, košarkaša Brooklyn Netsa. Odmah nakon prijetnji, alarmirana je i policija, što je učinila pravna služba Los Angeles Lakersa. No, nedugo nakon prijetnji, nepoznati luđak, jer kako ga drugačije nazvati, vjerojatno je shvatio što je napravio pa se javno ispričao LeBron Jamesu.

– Žellio bih se javno ispričati LeBronu Jamesu zbog prijetnji. To je bila obična šala. Shvatio sam da prijetnje smrću ne mogu i ne smiju biti šala jer ih ljudi shvaćaju ozbiljno. Možete me mrziti koliko hoćete, ali da mogu vratiti vrijeme, nikad ne bih objavio prijetnje – osvanulo je na istom profilu nedugo nakon prijetnji.

Prijetnje smrću kazneno su djelo i moguća je i zatvorska kazna. Inače, kad smo već kod prijetnji, i l LeBron je zbog prijetnji završio na sudu. Naime, najbolji košarkaš današnjice vlasnik je medijske kuće Uninterrupted, koja emitira internetsku seriju “The Shop”, u kojoj James s prijateljima u brijačnici razgovara o životu.

Takav format emisije nije ništo novo u Sjedinjenim državama, no LeBron je smatrao da je to njegovo intelektualno vlasništvo. Pa je zaprijetio sveučilištu Alabama na čelu s trenerom momčadi Nickom Sabanom, koji su također pokrenuli emisiju istog formata pod “Shop Talk”. Osim koncepta, James tvrdi da mu je Saban ukrao i logo, rastvorene škare, samo ih je okrenuo prema dolje.

Saban je hrvatskog podrijetla, a većinu karijere proveo je kao legenda sveučilišnog footballa, a jednu je sezonu bio trener Miami Dolphinsa a on i Bill Belichick, s kojim je veliki prijatelj, hvalili su se kako je čudesno imati dva hrvatska trenera u istoj diviziji, prenose 24sata.

Facebook Komentari