Automobil koji je razbio ogradu u centru Petrinje i bježao policiji vozio je – gradonačelnik Dumbović: Morao sam k ženi, napravio sam 100 prekršaja u zadnjih tjedan dana

Automobilom koji je sinoć u centru Petrinje netom nakon potresa razbio metalnu ogradu upravljao je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, doznaje Dnevnik.hr. Nakon udarca u ogradu, oglušio se na upozorenja policije i pobjegao s mjesta događaja.

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović u srijedu nakon potresa automobilom je razbio metalnu ogradu u centru grada, a zatim pobjegao s mjesta događaja unatoč upozorenjima policije. Potvrdio je to i sam gradonačelnik.

Nakon pitanja je li točno da je to bio on, gradonačelnik je zastao: ”Pa gledajte.. Ne znam otkud vam ta informacija”.

Nastavio je da on živi u centru Petrinje. ”Da, ja se vozim po gradu, u strogom centru imam kuću i preuzeo sam odgovornost da dođem do kuće u kojoj je moja žena bila sama. Ona je teško preživjela potres”, rekao je.

”Idem u centar grada, ali sigurniji sam kad idem autom. U brzini se svašta može dogoditi”, pravdao se.

Priznao je da radi prekršaje jer mora doći kući. ”Možda sam napravio prekršaje, ali nisu tako strašni. Spreman sam platiti kaznu, to je ionako najmanje što mi se dogodilo u zadnjih tjedan dana”, kaže. Objašnjava da je kada ide pješice gradom više izložen jer mu cigla može pasti na glavu, a dok se vozi može mu oštetiti samo vozilo.

”Radim prekršaj jer moram doći kući. Napravio sam ih najmanje 100 u zadnjih tjedan dana. Vozio sam u jednosmjernoj ulici, u suprotnom smjeru…”, kaže Dumbović.

Na snimci koju je Dnevnik.hr dobio u srijedu navečer čuje se kako policajci u centru Petrinje Dumboviću u automobilu govore da izađe iz vozila. “Ugasite vozilo. Zapovijedam vam, ugasite vozilo. Ja sam ozbiljan”, čuje se na snimci iz Petrinje. Dumbović je, umjesto da je poslušao policiju, odlučio odvesti se s mjesta događaja.

Iz policije su ranije kratko kazali da nemaju nikakvih informacija o identitetu vozača, već da znaju samo da je riječ o muškarcu.

Razbio metalnu ogradu u centru Petrinje pa bježao policiji: Zapovijedam vam, ugasite vozilo

Facebook Komentari