Milošević: Prema sadašnjim informacijama, novih žrtava nema

Zamjenik predsjednika Stožera za obnovu od potresa, potpredsjednik Vlade Boris Milošević, kazao je u Dnevniku HTV-a da je u vrijeme večerašnjeg potresa bio na operativnom sastanku Stožera s predstavnicima lokalne samouprave.

Dodao je da su razgovarali o pregledu stanja te rekao kako će teći obnova Banovine.

– Kad je grunulo, jako se zatreslo u dvorani, svi smo zanijemili i čekali da stane, a trajalo je cijelu vječnost, rekao je Milošević.

Dodao je da su nakon toga odmah uzeli telefone u ruke i zvali hitne službe da izađu na teren. Istaknuo je da za sada nemaju dojava o stradalima, ali oštećenja sigurna ima.

Milošević je kazao da je do sada prijavljeno 25.000 objekata koji su oštećeni u potresu te da statičari svakodnevno obilaze ostale objekte. Milošević se pita koliko taj posao ima svrhe, ako potresi postaju svakodnevica i povećava se šteta.

Dodao je kako su Petrinja, Glina, Sisak i ostala mjesta u Sisačko-moslavačkoj županiji postali velika crvena naljepnica. Naglasio je da se protiv potresa ne može boriti niti što prognozirati, ali se mora nastaviti raditi da se pomogne ljudima koji su opet jako uplašeni.

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević poručio je da Banovina treba pomoć te da se cijela sadašnja situacija ne smije politizirati, već da je potrebno zajedništvo. Čestitao je pravoslavnim vjernicima sutrašnji Božić uz riječi – Hristos se rodi!

Facebook Komentari