Je li to moguće: Sljemenska žičara još nije ni u funkciji, a već sada s nje otpadaju dijelovi?

Foto: Bojan Arežina/HRT

Iako “najljepša žičara u Europi”, kako joj tepa zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, još nije u funkciji, čitatelj je Jutarnjem poslao fotografiju snimljenu jučer ujutro na Sljemenu na kojoj se u šumarku vidi veliki komad nove oplate kabine.

Planinar iz Ludbrega koji se zatekao u šetnji na putu prema Grafičaru ne zna otkad je taj komad tamo i nejasno je da li je pao ili ga je netko bacio.

Iz Grada do zaključenja broja nisu odgovorili radi li se o šteti na jednoj od 84 najmodernije kabine, koje bi trebale voziti putnike pet kilometara do vrha Medvednice.

Četvrti rok za puštanje sljemenske žičare u promet, najavljen za prvu nedjelju u ovoj godini, prekoračen je, a njena izgradnja je pod istragom USKOK-a zbog prenapuhane cijene radova.

Najnoviji potres nije razlog zadnje, četvrte odgode. Zna se da Žičara Sljeme nema uporabnu dozvolu, a neki od izgrađenih objekata ni građevinsku. Na tehničkim pregledima za uporabnu dozvolu povjerenstvo za pregled građevina zatražilo je dopunu dokumentacije od izvođača Doppelmayr, a njezina je dostava u tijeku, izvijestili su u subotu iz Grada Zagreba.

I oko cijene žičare bilo je problema. Prva procjena vrijednosti projekta bila je oko 250 milijuna kuna, ali ubrzo se popela na 375 milijuna. Kada je gradnja ušla u visoku fazu, ukupni trošak postao je dvostruko veći nego što se prvotno komuniciralo. Krajem 2019. Gradska skupština je izglasala odluku da ZET podigne kredit od 537 milijuna kuna za potrebe izgradnje, što je na kraju ukupan iznos koji ćemo uložiti u grandiozni projekt.

Svaka od gondola ima deset mjesta i trebat će im 16,5 minuta da od podnožja u Gračanima stignu do sljemenskog tornja. Žičara, će u satu moći prevesti 1500 putnika, piše Jutarnji.

Facebook Komentari