Otac dvanaestero djece iz Strašnika: Mi smo samo kap vode u moru

Stjepan Prašnjak, otac je dvanaestero djece i živi u selu Strašnik, u kući koja je obnovljena nakon rata, a nakon razornog potresa koji je pogodio Petrinju više nije pogodna za život, prenosi N1.

Dobili su dvije mobilne kućice, odnosno dva privremena smještaja, koja su im donirali dobri ljudi.

“Koliko ima razumijevanja od predstavnika državnih institucija, to je vidljivo na terenu, lijepo se provozati ovdje, gore-dolje, ali ništa od toga”, rekao je Prašnjak.

“Gradonačelnik Petrinje je bio ovdje. Čovjek je na milijun muka, ali mi smo samo kap vode u moru. Valjda ćemo nekako. Bitno mi je da mi dječica imaju donekle kakav-takav i topli i siguran smještaj i krov nad glavom. Najmanji su po kućicama, a mi odrasli spavamo dolje u šatoru”, rekao je Prašnjak.

“Da nam je još jedna, bilo bi dobro, ako dobijemo- dobijemo, ako ne bude, gledat ćemo u nebo i kao i dosad, spavat ćemo na smjene”, rekao je Prašnjak, kroz suze zahvalivši dobrim ljudima na donacijama.

Od države pomoći nema.

“Možda nekome smeta što smo mi obitelj s dvanaestero djece. Možda mu ta djeca i smetaju. Ovo sve što se događa i događalo se, da nije te mladosti ovdje, i u ovom selu i u okolici, pomažu ljudima, ja ne znam, mi bismo morali na koji način i kako živjeti – ne znam. Kažu nam da je kuća sigurna za život. Ja ih pozivam da dođu oni i dovedu svoje obitelji i žive unutra”, rekao je Prašnjak, dodavši da se kod svakog novog potresa kuća širi te da ih je strah biti u njoj.

Govoreći o malverzacijama tijekom obnove i upozoravanju na loš rad, Prašnjak je rekao da se ljude koji su upozoravali nije slušalo i da im se čak i prijetilo. Upitan misli li hoće li itko odgovarati za lošu obnovu, Prašnjak je rekao: “Ajmo se nasmijati. Ne želim nikome ništa loše, ali ovdje se svašta radilo.”

Share This Article