U gorje stiže novi snijeg, moguć i u nizinama

Nakon što je jučer na moru bilo jake grmljavinske aktivnosti, pa i tuče i pijavica, i jutros je nestabilno, kako smo i dalje pod utjecajem Genovske ciklone.

Iz smjera jugozapada u naše krajeve pritječe vlažan zrak iz Sredozemlja, pa će i danas biti česta oborina, uglavnom duž Jadrana.

U gorju treba računati na mogućnost malo snijega. I sutra slično, s tim da će se sekundarni ciklonalni vrtlog naći nad Jadranom, pa treba računati na dosta kiše u drugom dijelu dana duž Jadrana, dok će u Gorskom kotaru i Lici padati snijeg. Moguće je i 30-ak centimetara novog snijega!

Susnježica prolazno može biti u unutrašnjosti Dalmacije i Istre, Međimurju, Zagorju, a postoji vjerojatnost i za Banovinu, Kordun, zapadnu Slavoniju, sutra navečer i u noći na srijedu.

Na moru će lokalno biti obilnije oborine, grmljavine, nevera, a pojačat će i vjetar, jugo i oštro, prema kraju dana u okretanju na jugozapadnjak. Južno strujanje dominirat će i tijekom srijede, tako da će i dalje stizati vlažan zrak, te treba računati na kišu i snijeg, prije svega u Gorskom kotaru i Lici.

Prema posljednjim informacijama snijega ima na Zavižanu 93 cm, u Begovom Razdolju 30 cm, Parg-Čabar 5cm, i Gospić 2 cm. Posve sigurno je da će se podebljati snježni pokrivač u danima pred nama, javlja N1.

Facebook Komentari