Saša Broz oplela: Ako pomažeš, radi to sve bez imena i reklame

Nakon razornog potresa u Petrinji na društvenim su se mrežama mnogi oglasili. Objavljuju fotografije kako bi se pomoglo unesrećenima i poručilo što im je potrebno. No mnoge smeta što pojedinci imaju potrebu naglašavati što su točno učinili kako bi pomogli.

U bilo kojem kontekstu, takve objave zasmetale su kazališnu redateljicu Sašu Broz (52).

– Ako pomažeš, radi to u tišini. Bez imena, reklame na društvenim mrežama i medijske pompe! – poručila je.

Potres je mnogima u Petrinji i okolnim selima uzeo krov nad glavom. Kraj 2020. godine obilježila je ova tragedija. Saša je prije dva dana poručila kako su se i njoj mnogi planovi izjalovili.

– Ušli smo u novu godinu sa svojim ožiljcima, vidljivim i nevidljivim. Ove godine svima želim samo bore smijalice – napisala je.

Broz je u 2020. bilo ‘uskraćeno’ i raditi zbog pandemije korona virusa. Iza nje ne stoji nijedna kulturna ustanova ni institucija nego ovisi o broju angažmana.

– Na dnevnoj bazi prolazim kroz stanje neopisivog stresa i panike zbog situacije u kojoj se nalazim kao i svi moje kolege slobodni umjetnici. Stalo je sve, a kad se i uspostavi koliko toliko normalno funkcioniranje sustava, mislim da će se kazalište ‘podići’ među zadnjima. Svaki segment društva je pretrpio nesagledivu štetu – rekla je prije nekoliko mjeseci, pišu 24sata.

Facebook Komentari