Je li za gubitak kilograma važnija prehrana ili vježbanje?

Foto: Unsplash

Premda često čujemo da je kod mršavljenja važna prehrana 70 posto, a vježbanje 30 posto, znanstvenici kažu da to ipak nije slučaj.

Kada je riječ o gubitku kilograma, mnogo je “tereta” stavljeno upravo na sam način prehrane i često možemo čuti da je vježbanje samo dodatak tom procesu.

Ali, novo je istraživanje pokazalo je da ta teorija možda ipak nije točna. Znanstvenici sa Sveučilišta Colorado smatraju kako je vježbanje mnogo učinkovitije od prehrane kada je riječ o gubitku kilograma.

“Istraživanje se bavilo pitanjem težine gubitka kilograma na duži vremenski period. Dokazali smo kako su osobe brže gubile kilograme uz jaču fizičku aktivnost, nego uz ograničen unos namirnica“, rekla je doktorica Danielle Ostendorf, piše MindBodyGreen.

Premda ovo istraživanje nije razlog zbog kojeg ćete unositi sve što poželite u svoj organizam, možda vas potakne na aktivniji život umjesto da previše brinete o kalorijama.

Ovi rezultati naglašavaju važnost i vrijednost vježbanja u postizanju ciljeva povezanih s gubitkom kilograma. Osim toga, psihičke i fizičke koristi koje nam treninzi donose, dovoljni su razlozi za bavljenje bilo kakvom sportskom aktivnošću, prenosi N1.

Facebook Komentari