Čelnik HGSS-a na sjednici Vlade iznio probleme s terena: Neke stvari su nedopustive

Čelnik HGSS-a Josip Granić na sjednici Vlade apelirao je na premijera Andreja Plenkovića da se vrati povjerenje u sustav.

“Sustav postoji. A vas kao čelnika sustava molim da probamo vratiti povjerenje u njega sa svim sljedećim koracima koje ćemo napraviti”, rekao je na početku svog izlaganja na sjednici Vlade Granić.

Izvijestio je na potresom stradalom području bilo 450 članova HGSS-a, a danas su to 92 člana. “Osim prvih 24 sata naši brojevi se vrte između 90 i 150 ljudi, ovisno o potrebama”, kazao je.

Govorio je i o problemima. “Taj veliki broj civila koji se događao prva dva do tri dana. Imali smo realni problem izaći na intervenciju jer nam je trebalo sat vremena da prođemo kilometar ili dva. Što je nedopustivo. Taj problem se rješava, a nadam se da će se riješiti u budućnosti s formiranjem Stožera”, kazao je Granić.

“Jasno moramo dati informaciju zašto se formira Stožer kako ne bi ispalo da dosad nismo radili kako treba”, rekao je Granić te dodao da svaka vijest koja nije dobro komunicirana njima na terenu stvara problem s priljevom civila i grupama koje se pojavljuju.

Granić je rekao da treba uvesti i jasnu liniju komuniciranja prema javnosti koja je na tom području pogođena. “Računajte da tamo ljudi nemaju televiziju, nemaju niti internet. Oni najpogođeniji ne mogu nikoga niti dobiti na internet. Ali većina ima radio, a njega smo zanemarili u nekoj kriznoj komunikaciji”, rekao je Granić.

“Događaju nam se paralelni kanali komunikacije koji dolaze do nas. Umjesto da sve ide na jedno mjesto, raznim kanalima nam dolazi komunikacija i potrebe s terena”, rekao je.

“No situacija na terenu je bolja nego je bila i stanje je jako dobro”, kazao je Granić.

“Sve je javno pa i ova sjednica Vlade i mislim da su ove vaše sugestije s terena jako dobro došle i cilj je kohezija, koordinacija, hijerahizacija i centralizacija aktivnosti koje će poduzeti Stožer na čelu s potpredsjednikom Medvedom”, odgovorio mu je premijer Plenković, piše RTL.

Facebook Komentari