Aplikacije za praćenje koraka mogu pomoći da povećate rutu

Možda će vam se činiti teško povećati taj broj koraka kako vrijeme postaje hladnije. Međutim, istraživači su otkrili jednostavan trik koji će vam pomoći da postignete svoj cilj usprkos izazovima. Novo istraživanje objavljeno u časopisu ‘British Journal of Sports Medicine’ pokazalo je da samo korištenje aplikacije za praćenje kondicije može povećati broj koraka za 1850 koraka dnevno, u prosjeku.

Istraživači su analizirali rezultate 28 različitih studija koje su provedena na odraslima u dobi od 18 do 65 godina i koje su promatrale njihove razine aktivnosti. Zaključili su da su aplikacije za praćenje tjelesne aktivnosti učinkovite u promicanju tjelesnih aktivnosti. Oni koji su koristili ove aplikacije su svakodnevno propješačili oko kilometar više od onih koji nisu pratili aplikacije.

Istraživači su otkrili da je praćenje kondicije još učinkovitije u kombinaciji s upozorenjima i značajkama tekstualnih poruka koje prilagođavaju funkciju aplikacije korisniku. Imajući ovo na umu, ako tražite način da 2021. započnete zdravije, počnite koristiti aplikaciju za brojanje koraka već danas, piše Yahoo, prenose 24sata.

Facebook Komentari