Tinder: Parovi koji su se tako upoznali navodno dulje ostaju zajedno, evo zašto

Psiholozi ističu kako osobe koje se služe aplikacijama za upoznavanje partnera imaju jasnije ciljeve u vezi, a time i veće šanse da pronađu posebnu osobu.

Aplikacije za dejtanje obično se doživljavaju kao platforme za pronalazak kratkotrajne avanture, no jedna je studija pokazala kako su one zapravo najbolje mjesto za pronalaženje veze na duge staze.

Prema rezultatima istraživanja, parovi koji su se upoznali preko interneta vjerojatnije će ostati duže zajedno od onih parova koji su svoju vezu započeli na tradicionalniji način.

Psiholozi tvrde da osobe koje koriste aplikacije za dejtanje imaju jače ciljeve u vezi, a time i veće šanse da pronađu posebnu osobu.

Istraživanje je provedeno na 3.235 parova starijih od 18 godina u Švicarskoj, a pokazalo se kako su oni koji su se upoznali preko aplikacija spremniji za zajednički život.

Uz to, žene koje su koristile aplikacije poput Tindera ili Bumblea kako bi pronašle partnere više su htjele imati djecu, dok su i muškarci i žene koji su se upoznali preko interneta bili jednako seksualno i društveno zadovoljni poput drugih parova.

Studija je pokazala i da aplikacije pomažu u održavanju veza na daljinu, kao i pri spajanju raznolikih parova, primjerice visokoobrazovanih žena i manje obrazovanih muškaraca.

Prije nego što su aplikacije za dejtanje doživjele snažan uzlet, partnere na internetu uglavnom su tražile osobe starije od 40 godine i nedavno razvedeni.

“Internet je promijenio dinamiku upoznavanja jer pruža obilje prilika uz minimalan trud”, rekla je dr. Gina Potarca sa Sveučilišta u Ženevi, piše Net.hr

Facebook Komentari