Ravnateljstvo Civilne zbog potresa otvorilo gmail: To je prilično jadno, ulupali su 360 milijuna kuna u sustav

Ravnateljstvo civilne zaštite pozvalo je građane koji žele predati zahtjev za dodjelu kontejnera da to učine isključivo putem e-pošte “stozerpetrinja@gmail.com” ili telefonskog broja 098 1818 986. Budući da su se mnogi nakon toga zapitali zašto civilna zaštita koristi gmail, a ne mupovu domenu, iz Civilne zaštite pokušali su objasniti zašto je to tako.

Pojasnili su da je gmail adresa “stozerpetrinja@gmail.com” otvorena zato što pristup putem web maila na @mup.hr izvan domene mup-net mreže ima odgodu i ograničen pristup iz sigurnosnih razloga kada se pristupa uz pomoć satelitskog interneta koji je i postavljen u zapovjedno komunikacijsko vozilo Ravnateljstva civilne zaštite.

“Kako bismo zaprimali potrebe za pomoć obiteljima pogođenih potresom u realnom vremenu bez odgode te žurno djelovali sukladno tome izrađen je korisnički račun na domeni @gmail.com”, izvijestili su i dodali kao se na gmail može pristupati s više računala istovremeno, što je bitno jer više ljudi radi na tome.

MUP-ova domena, kako su napomenuli, ima zaštitu pa mail adrese koje imaju neku reklamu ne prolaze, a tu se primaju ponude za pomoć raznih tvrtki.

Objavu Civilne zaštite za Index je komentirao IT stručnjak Lucijan Carić.

“Nakon više desetljeća iskustva u informatici ovo je jedna od rijetkih situacija gdje mi treba tumač kako bih shvatio državno objašnjenje korištenja Gmail adrese za komunikaciju u ovoj kriznoj situaciji”, rekao je Carić.

“Ako zanemarimo pitanje je li takvo korištenje u Hrvatskoj zakonito i je li u skladu s Googleovom politikom korištenja, prilično je jadno da država koja je ulupala 360 milijuna kuna u famozni Centar dijeljenih usluga na kraju stvar mora spašavati besplatnim Google mail računom”, govori informatički stručnjak.

“Izgleda da je golem novac bačen u sustav koji je potpuno nefleksibilan i neprilagođen situacijama za koje bi, po svojoj prirodi, trebao biti dizajniran. Isto je moguće da su oni koji bi sustavom trebali upravljati nisu adekvatno obučeni, ili se radi o neadekvatnim ili loše ugovorenim uslugama održavanja i podrške”, navodi Carić.

“Ove priče o nekakvim odgodama u komunikaciji su mi, iskreno, nejasne. Moderni zaštitni sustavi izrađeni su tako da minimalno utječu na ukupne performanse sustava elektroničke pošte. Također, oni imaju brojne mogućnosti konfiguracije i prilagođavanja potrebama korisnika, uključujući i ad hoc zahtjeve. Čak i najveća hrvatska ministarstva, pa i uža država ukupno, u nekakvim su globalnim okvirima srednje veliki korisnik, a za takve postoje brojna i kvalitetna komercijalna rješenja”, navodi Carić za Index, prenosi Šibenik.in

Facebook Komentari