Pavlek: Ljutić se dokazala danas, bit će još prilika

Direktor organizacijskog odbora Snježne kraljice Vedran Pavlek rekao je da je prezadovoljan današnjom utrkom, a najavljuje i izvrsnu utrku za skijaše koja je na rasporedu 6. siječnja, piše HRT.

– Bilo je stvarno lijepo. Na početku ona kiša, snijeg, nije se to vidjelo sve okolo, blato… nije bio lijepi kadar, ali mi smo vjerovali da neće biti problema. To je samo estetika. Ono što je važno je da su ljudi jako dobro pripremili stazu. To je pola metra kompaktnog, utabanog snijega i u takvim situacijama ni kiša ne može puno naškoditi. Dodatno se zalijevala vodom i bacilo se površinski soli. Na kraju jako dobra utrka. U drugoj se vožnji i vrijeme popravilo i imali smo naš sljemenski poznati zalazak sunca. Mogu reći da sam prezadovoljan utrkom.

Posebno se osvrnuo na nastup domaćih predstavnica. Leona Popović i Zrinka Ljutić nisu razočarale, ali su im desetinke nedostajale za plasman među 30 najboljih.

– Jako mi je žao što barem jedna, ako ne obje nisu ušle u drugoj vožnji. Tada bi imale strašnu priliku popraviti plasman u drugoj vožnji, pa i za 15 mjesta. Leona je krenula dobro pa ostala bez ritma. Zrinka je do pola staze skijala fantastično. Donji dio nisam vidio, čini se da ju je na jednim vratima nabilo naprijed na ulasku u slalomsku liniju i da je tamo najviše izgubila. Jako mi je žao jer sam siguran da je ušla kao 30. da bi imala najbolje vrijeme druge vožnje. Ne smijemo biti nestrpljivi. Bila je prilika, bit će ih još puno. Ona je to dokazala danas u nemogućim uvjetima sa startnim brojem 65. Vjerojatno nitko drugi njezina ranga ne bi imao ni približno šansi ući u drugu vožnju. Dokazala je da je stvarno talent i treba ići korak po korak, prenosi HRT.

Facebook Komentari