Načelnik Općine Dvor: Vi ste prva TV ekipa koja je došla! Na Banovini je vrijeme stalo 30 godina

Iz Dvora na Uni u RTL Danas javio se reporter Ivan Žada. Kazao je da tamo pomoć nije stigla svima.

Tamo je razgovarao s Milanom i Ivicom Mutavdžijom.

“Nisam oduševljen stvarima. Meni je došla pomoć, ali jedna kompaktna cjelina mora biti. Ne želim da nekoga dijelimo…Kućica će nam olakšati situaciju”, kazao je Ivica.

Ivan Žada razgovarao je i s načelnikom Općine Dvor Nikolom Arbutinom.

“Vi ste prva TV ekipa koja je došla u Dvor, zaboravljeni smo od svih i uvijek smo na rubu i zadnji. Izražavam sućut svima koji su izgubili najmilije u potresu. Prošli smo mnogo bolje od grada Gline, Petrinje i Siska”, kazao je Arbutina i dodao:

“Imamo značajna oštećenja na objektima. Stradali su krovovi. Najveći problem su dimnjaci. Ima određeni broj objekata koji su za rušenje. Dvije kamp kuće smo riješili, još tri rješavamo kroz dva, tri dana”, rekao.

Na konstataciju da neki kažu da Crveni križ u Dvoru ništa ne radi, načelnik Općine za RTL kaže.

“To nije istina. Dva su pukta – jedan je u Crvenom križu, jedan u DVD-u. Dijeli se pomoć. Sve obitelji su obiđene, deset timova je obilazilo sve i jedno kućanstvo. U prva dva dana sam obišao sva naselja, gdje god se moglo pomoći, saniralo se. Na Baniji je vrijeme stalo 30 godina. Ovo je samo pečat neodržavanja i nebrige za Baniju 30 godina”, rekao je na kraju Nikola Arbutina.

Facebook Komentari