Veze započete preko aplikacija traju dulje od onih standardnih

Ilustracija

Aplikacije za sastanke često se doživljavaju kao platforme za brzo pronalaženje partnera, ali studija je pokazala da su one zapravo najbolje mjesto za pronalaženje trajne veze.

Istraživanje tvrdi da će oni koji su se upoznali preko interneta vjerojatnije ostati duže zajedno od onih parova koji su svoju vezu započeli na tradicionalniji način.

Psiholozi su rekli da oni koji koriste aplikacije zapravo imaju jače ciljeve u vezi, a time i veće šanse da pronađu tog posebnog nekoga.

Istraživanje koje je provedeno na 3.235 parova u Švicarskoj koji su stariji od 18 godina otkrilo je da su oni koji su se upoznali preko aplikacija za upoznavanje motiviraniji za zajednički život.

Istraživanje je otkrilo da su žene koje su koristile aplikacije poput Tindera i Bumblea kako bi pronašle partnere više željele imati djecu, te da su i muškarci i žene koji su se upoznali preko aplikacija bili jednako seksualno i socijalno zadovoljni kao i drugi parovi.

Istraživanje je također otkrilo da aplikacije pomažu u njegovanju veza na daljinu i raznolikih parova, posebno visokoobrazovanih žena i manje obrazovanih muškaraca, piše Mirror, prenose 24sata.

Share This Article