Umjesto kući, sestre iz smjene u KB Dubrava otišle pomagati u bolnicu u Glinu i Petrinju

U dostavljenu pomoć su s velikim srcem uključene i donacije prvotno namijenjene samim djelatnicima KB Dubrava (deke, hrana i dr.), dok su brojni djelatnici sa svojim obiteljima doprinijeli s ostalim potrepštinama, a sudjelovala je i KB Dubrava donacijom potrošnog higijenskog materijala. U rekordnom roku prikupljeno je i donirano sljedeće: popluni, odjeća (za djecu i odrasle), hrana (kruh, mlijeko, voda, konzervirana hrana), hrana za kućne ljubimce, pelene za djecu, igračke, kišobrani, ručnici, posteljina, stvari za osobnu higijenu, toaletni papir, papirnati ručnici, vreće za smeće. Sve što nije podijeljeno na terenu predano je Drvnom centru Glina, prihvatilištu za stradale, koje će izvršiti daljnju distribuciju.

– Osobito smo ponosni na naše medicinske sestre i tehničare koji za vrijeme svojih slobodnih dana volontiraju i pomažu u radu bolnicama pogođenima potresom, poručuju iz KB Dubrava. To su sestre koje su kod kuće ostavile vlastite obitelji da bi otišle pomoći nesretnim ljudima u Glini. Jako sam ponosan na njih, i zahvalan što imam priliku voditi ih, ali im i služiti kao ravnatelj, kaže v.d. ravnatelja bolnice primarijus Ivica Lukšić.

– Sestra Danijela Kralj i još nekoliko sestara iz intenzivne imaju dva slobodna dana, no iz noćne su smjene otišle u Glinu pomagati radeći u njihovoj bolnici. Zato ih sve želim poimence nabrojati – osim sestre Kralj, to su Sanja Šimunaci, Stella Ramić, Matea Faltak i Monika Jujnović, koja je ovamo k nama u Dubravu došla raditi prije mjesec dana. Danijela Kralj je sve organizirala s kolegicom iz stožera u Glini, kaže prim. Lukšić.

Deke je, sto komada, bolnica dobila iz donacija za vlastite potrebe, ali ih je sad preusmjerila onima kojima su potrebnije, dodaje. U tijeku je i prikupljanje i financijske pomoći, pišu 24sata.

Share This Article