Tek rođena curica i dječak (5) ostali bez mame zbog korone

Screenshot: N1

Zadnji dani ionako užasne 2020. godine. Mladoj majci s Grobnika blizu Rijeke, prestaje kucati srce. Djevojčica koju je rodila par dana ranije i petogodišnji sin, zauvijek ostaju bez mame, muž bez žene.

A nadali su se najboljim blagdanima ikad. Božić, sreća, novi život… Potom se sve pretvorilo u pravi horor. Ženi se pred sam porod naglo pogoršalo zdravstveno stanje kao posljedica zaraze korona virusom. Hitno su je porodili carskim rezom. Rodila je djevojčicu 14. prosinca. Nije ju odvela kući. Bebu su doma odveli bez majke. Liječnici su se za nju nastavili boriti.

Opet su je operirali, ali nesretna je majka dvoje djece preminula. Dva dana kasnije, također zbog zaraze koronom, umro je i ženin tata (64), djed tek rođene djevojčice. Otac ostaje sam s dvoje djece. Prije dvije godine ostao je bez majke, sada bez supruge.

Cijelu je priču potvrdio i župnik iz njihovog kraja.

– Vjenčao sam taj mladi par i krstio im dijete. Bio sam dobar i s pokojnim ocem nesretne žene koja je preminula, a pokopao sam prošle godine i majku ovog čovjeka koji je sada ostao sam s dvoje djece. Neizreciva tuga vlada trenutno u toj obitelji – rekao je župnik.

Bliski prijatelji obitelji organizirali su se preko društvenih mreža i na druge načine kako bi prikupili pomoć za tugom shrvanog oca i barem mu malo olakšali život.

Župnik je također potvrdio da se obitelji pomaže na razne načine.

– Obitelji smo pomogli donirajući im župni novac, a pokrili smo i pogrebne troškove. Za ostalo su se pobrinuli rodbina i prijatelji – potvrdio je župnik, pišu 24sata.

Facebook Komentari