Dinamo kreće sutra: Vratio se Đurasek, kasni Moharrami, već u siječnju čak četiri utakmice?!

Dinamo sutra u jutarnjim satima kreće s pripremama za proljetni dio sezone. Zoran Mamić u jutarnjim će satima odraditi prozivku, a onda sa svojom momčadi odraditi i prve aktivnosti u 2021. godini.

Nogometaši Dinama prvo će u nedjelju i ponedjeljak odraditi sva potrebna testiranja (pa i novo na koronavirus), a onda se u utorak 5. siječnja zaputiti na pripreme u Rovinj gdje će boraviti sve do 14. siječnja. “Modri” ovoga puta neće biti smješteni u tamošnjem hotelu Lone (kao prošle godine), njega su “zauzeli” nogometaši Osijeka, pa će Dinamo preseliti u 100-tinjak metara udaljeni hotel Park.

Zoran Mamić na prvom okupljanju očekuje sve prvotimce, osim Sadegha Moharramija koji iz Irana po dogovoru stiže dan kasnije, a tu bi trebalo biti i poneko novo lice. Iz Varaždina se vraća mladi veznjak Neven Đurasek koji će se još jednom probati nametnuti u prvoj momčadi “modrih”. No, ako Đurasek ne zadovolji struku Dinama, mogao bi i proljetni dio sezone odraditi u Varaždinu.

Dinamo bi u Rovinju trebao odigrati tek jednu prijateljsku utakmicu koja je zakazana za 14. siječnja, a na drugoj “plavima” će biti mađarski MOL Fehervar. I to je veliki problem ovih priprema, Zagrepčani su lani u Rovinju odigrali puno više utakmica, ali kako hrvatski niželigaši zbog situacije s koronavirusom ovih dana “nisu u pogonu”, tako je i danas manje potencijalnih suparnika za odigravanje prijateljskih utakmica. Ipak, u Dinamu se nadaju kako će sljedećih dana pronaći još jednog suparnika, pa prije početka nove sezone odigrati barem dvije utakmice.

A taj proljetni dio sezone kreće ranije nego ikad. Dinamo će prvu službenu utakmicu u 2021. godini odigrati već 19. siječnja, za kada je zakazana odgođena utakmica 6. kola protiv Rijeke (u Maksimiru). Raspored službenih utakmica je prilično gust, Dinamo će u posljednjih 11 dana siječnja odigrati čak četiri prvenstvene utakmice. Uz dolazak Rijeke, “modri” će još put Velike Gorice (23. siječnja), a onda još u Maksimiru dočekati Hajduk (27. siječnja) i Šibenik (30. siječnja), pišu 24sata.

Facebook Komentari