Banovina se i dalje trese, a gradonačelnika Petrinje potresla je i visina dodijeljene državne pomoći: Nesretan sam

Screenshot: HRT

Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje, kazao je kako nije zadovoljan raspodjelom novca od interventne državne pomoći. Petrinja po toj podjeli treba dobiti 30 milijuna kuna. “Političke procjene bez struke nisu dobre. Mogu otvoreno reći da nisam zadovoljan, i da sam nesretan. Ovo je jedna paušalna ocjena, donesena snagom mišića, a ne struke.”

Jučer je stigla i pomoć Rumunjske u okviru Mehanizma Unije za civilnu zaštitu. Pomoć se sastoji od 50 komada zimskih šatora, 100 komada kreveta s madracem, 200 komada vreća za spavanje i 14 kontejnera za stanovanje.

Primopredaji su nazočili predstavnici Veleposlanstva Rumunjske u RH i Europske komisije, Glavne uprave za civilnu zaštitu i humanitarnu pomoć. Predstavnici su uputili želje za što bržim saniranjem posljedica potresa koji je pogodio Petrinju i okolno područje.

Župan Ivo Žinić kazao je na presici Stožera civilne zaštite da su proglasili mjere zaštite od poplave ne zbog vodostaja, nego zbog popucalih nasipa. Kazao je kako je od državne pomoći Petrinja dobila 30 milijuna kuna, Glina 25 milijuna, Sisak 20 milijuna, općina Lekenik pet milijuna pa nadalje, prenosi dnevnik.hr.

https://hrvatska-danas.com/2021/01/01/nema-mira-potres-od-4-richtera-u-sisku/

Share This Article