5.9 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Nova kod kuće: Kuhajte, plešite i pjevajte zajedno, uz partiju karata ili...

Nova kod kuće: Kuhajte, plešite i pjevajte zajedno, uz partiju karata ili odigrajte pantomimu

Koliko ste puta u životu dosad nakon božićnih i novogodišnjih blagdana uzdahnuli, zaključivši da zbog gužve oko čišćenja stana, kuhanja i pečenja kolača, ili priprema za odlazak na slavlje, zapravo niste stigli sjesti i popiti kavu sa suprugom ili roditeljima, ili se družiti s djecom?

Odlazak 2020. i doček 2021. mogu biti idealni upravo za to da svo vrijeme koje imate posvetite druženju s najmilijima. Samo se treba mudro pripremiti, kako bi i odrasli i djeca mogli uživati u nečemu što svakog od njih veseli – kaže psihologinja Ida Juranić, voditeljica Udruge StresProtekt.

‘Uhvatili’ smo ju baš u vrijeme kad je u trgovini izabrala nekoliko žaruljica u boji, kojima će svoj dnevni boravak pretvoriti u plesnu dvoranu s light showom, kako bi njena obitelj, čiji je centar šestogodišnji sin, ponoć dočekala – plešući. Dan će započeti druženjem uz kavu, a onda zajedno kuhati.

– Dogovor je da svi sudjelujemo u kuhanju, te da se za svakoga priprema ono što najviše voli jesti i tome se baš svi jako veselimo – dodaje. Uz to, vrijeme s obitelji i djecom možete ispuniti igranjem zabavnih i društvenih igara, dodaje.

– Na primjer, možete isplanirati nekoliko partija ‘Čovječe, ne ljuti se’ ili partiju karata – Magarca, ili Uno – s djecom, dok odrasli članovi obitelji mogu odigrati Remi. To su igre koje će vas opustiti i nasmijati te pridonijeti tome da provedete kvalitetno vrijeme zajedno i dublje se povežete, jer tako stvarate i vesele uspomene.

Karaoke show za koji ćete jednu drugima složiti listu hitova, ili igra pantomime, odnosno imitacija (zašto ne toga da članovi obitelji na zabavan način imitiraju jedni druge), mogu također biti dobra prilika da večer začinite smijehom i zabavom.

Zajedničko druženje na ovaj način uvijek je bolja alternativa u odnosu na mogućnost da cijela obitelj satima sjedi ispred TV-a, ili da vrijeme provodite zagledani u mobitel ili ekran računala, prenose 24sata.

Naravno, a jutro poslije novogodišnje noći možete isplanirati zajedničko gledanje nekog filma, ili dogovoriti zajednički poziv djedu i baki ili drugim članovima obitelji. Ne treba zaboraviti da i njima možete zajedno nešto otpjevati, savjetuju stručnjaci.

Najnovije

Još iz rubrike