22.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Debeljak i njegovih 30 radnika sa strojevima već treći dan pomažu na...

Debeljak i njegovih 30 radnika sa strojevima već treći dan pomažu na petrinjskom području

Predsjednik uprave DIV Grupe Tomislav Debeljak već je treći dan u Petrinji i selima oko Petrinje i Gline, skupa s tridesetak radnika DIV Grupe i kooperantskih tvrtki.

Potres na ovom području ga je zatekao u Splitu, kada je uvidio razmjere štete bilo je, kaže, jasno da pogođena područja odmah trebaju pomoć. Otkriva da se čuo se s odgovornima u Vladi RH nakon toga ga je nazvao ministar Horvat i odmah je krenuo prema najteže pogođenom području.

„Znao sam da je u ovoj fazi najnužniji poslovi sanacije i čišćenje, tako da smo dovezli tridesetak strojeve uključujući i veliku dizalicu. Da je trebalo mobilizirati još strojeva, mi bi ih dovezli“, kaže Debeljak.

Debeljak otkriva da u ovom trenutku njegova ekipa obavljaju sanacije krovišta i dimnjaka u Petrinji te da obavljaju čišćenje puteva u okolnim selima u kojima je, napominje, puno teža situacija.

„Dan nakon potresa smo imali dosta posla oko čišćenja prometnica jer su pale i stijene na ceste i bilo je dosta odrona. Čak su i neke kuće koje su srušene u potresu pale na ceste. Dio naših ljudi i strojeva je angažiran u Glini. Dosta smo radili i radimo na sanaciji krovova i dimnjaka. Radimo svugdje, odnosno, gdje nam kažu da treba . A kada padne mrak svi skupa se okupimo u šatoru koji smo postavili na parkingu preko puta tvornice Gavrilović“, pojašnjava Tomislav Debeljak.

Debeljak napominje da su najviše stradale starije kuće.

“Pogotovo je otkriva teška situacija u selima. U nekim selima ima puno kuća koje su se skroz srušile. Što se tiče Petrinje tu je sigurno 80 posto kuća oštećeno a 20 posto njih ima jako velika oštećenja“, procjenjuje Tomislav Debeljak.

Kako se saznaje od radnika DIV Grupe i njihovih kooperanata koji su na terenu na potresom pogođenom području koordinirano djeluju i s tvrtkom Izvođač iz Grubina čiji je vlasnik Petar Karin također među prvima sa strojevima i radnicima došao na ovo područje, piše Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike