-2.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Beroš: U subotu na pogođeno područje ide preko 1000 doza cjepiva

Beroš: U subotu na pogođeno područje ide preko 1000 doza cjepiva

Istaknuo je da su mnogi domovi zdravlja van funkcije. Otkrio je i da ministarstvo na to područje šalje oko tisuću doza cjepiva:

“U subotu tim epidemiologa iz HZJZ-a ide tamo i procijepit će sve ljude koji se nalaze u kolektivnom smještaju, djelatnike hitne pomoći i hitnih službi koji su na tom pordručju i koji će tamo biti tri tjedna, uključujući sve pripadnike civilne zaštite. Planovi postoje da bi se prilagođavali situaciji. Epidemiolozi će sagledati situaciju i vidjeti koliko cjepiva još treba. Ide više od 1000 doza.”

Dodaje da što se tiče zaštitne opreme nema problema: “Potrebe su ovoj izvandrednoj situaciji veće, ali problema nema. Damir Trut je na terenu cijelo vrijeme i koordinira sve. Rezervi zaštitne opreme ima dovoljno, a Vlada otpočetka krize vodi računa da nabava bude kontinuirana i da više ne bude problem kao na početku.”

Rekao je i da će se riješiti problem dostave lijekova, a među korisnicima domova za starije na tom području provode se brza antigenska testiranja kako bi se otkrilo ima li zaraze na kolektivnom smještaju:

“Nakon potresa ministar Aladrović me kontaktirao, omogućili su smještaj velikog dijela korisnika domova iz Petrinje u bolnici u Popovači i a drugim mjestima. Snalazimo se. Izazov je, testiramo brzim antigenkim testovima. Među korisnicima domova ima pozitivnih pa sad za njih tražimo smještaj sa županijskim vlastima. Moramo se još držati mjera, maski, distance, dezinfekcije, virus je još tu. Ove okolnosti pogoduju njegovom širenju.”

Napomenuo je da organiziran novac za nagradu medicinskim djelatnicima s covid bolesnicima. “Svi moraju dobiti obećano”, naglasio je, javlja N1.

Beroš: Žao mi je što je transport bolesnika zakasnio

Najnovije

Još iz rubrike