31.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Ugledni psihijatar i kandidat za gradonačelnika Zagreba: Zašto dežurni korona katastrofičari sada...

Ugledni psihijatar i kandidat za gradonačelnika Zagreba: Zašto dežurni korona katastrofičari sada šute

Ugledni psihijatar i vjerojatni kandidat za gradonačelnika Zagreba Herman Vukušić oglasio se na fb-u.

“ZAŠTO DEŽURNI KORONA KATASTROFIČARI SADA ŠUTE?

Stožer je jučer ukinuo propusnice između županija što smatram ispravnom odlukom, jer od početka govorim (i pišem) da je njihovo uvođenje bilo nepotrebno.

U protivnome, a o tome sam pričao nepunih pola sata nakon jučerašnjeg tragičnog potresa sa svojim kolegama iz struke, mislim da bi količina nagomilanog straha i srdžbe u ljudima dovela do fizičkih sukoba sa policijom na punktovima.

Međutim, u oči upada činjenica da niti jedan od dežurnih korona katastrofičara kako među znanstvenicima, tako niti pojedinim medijskim kućama, ne propitkuje ili osuđuje ovu odluku, premda je ona suprotna svim njihovim stavovima koje su prezentirali javnosti posljednjih tjedana i pri tome gadili sve one koji drugačije misle.

Prema stavovima ovih dežurnih korona-katastrofičara, epidemiološki gledano, jučerašnja tragedija u Petrinji i Glini, zbog miješanja stanovništva, vojske, spasioca i stotina volontera koji su došli iz Zagreba i drugih gradova, trebala bi dovesti do znakovitog skoka zaraženih i oboljelih u skoro vrijeme.

Mislim da se to neće dogoditi, što znaju i katastrofičari, pa stoga šute.

Na koncu, predlažem Stožeru da ozbiljno razmisli o ukidanju restriktivnih mjera, koje uvođenjem cijepljenja gube svaki smisao”, napisao je Vukušić.

Seizmolog Fiket: Očekujemo mnoštvo naknadnih udara, i preko 5 po Richteru

Najnovije

Još iz rubrike