5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Jandroković pozvao zastupnike i zastupnice da se odreknu dijela plaće za prosinac

Jandroković pozvao zastupnike i zastupnice da se odreknu dijela plaće za prosinac

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio je danas poziv svim saborskim zastupnicama i zastupnicima da i oni donacijama pomognu potresom stradalim područjima Sisačko-moslavačke županije, i to tako da se odreknu dijela zastupničke plaće za prosinac.

– Kolegice i kolege saborski zastupnici, svjedoci smo velike tragedije prouzrokovane razornim potresom koja je zadesila brojne stanovnike Sisačko-moslavačke županije, ali i ostatka Hrvatske, piše Večernji.

Nažalost, prema trenutačno dostupnim informacijama izgubljeno je sedam ljudskih života. I dok živote stradalih ljudi nitko ne može vratiti, potres je prouzročio i velike materijalne gubitke i financijsku štetu koje zajednički možemo nadoknaditi. Stoga vas pozivam da se priključimo brojnim hrvatskim građanima koji nesebično pomažu svim unesrećenima i pokažemo solidarnost, kao i nakon zagrebačkog potresa u ožujku. Predlažem da se svi zajedno odreknemo dijela zastupničke plaće za mjesec prosinac i novčanu donaciju uplatimo na jedan od sljedećih računa – stoji u Jandrokovićevu pozivu. Predsjednik Sabora pritom se unaprijed zahvalio svima koji će se odazvati tom pozivu ili svoju pomoć već iskazuju i na mnoge druge načine. Jandroković je naveo i dva računa na kojima se prikuplja novčana pomoć za stradale:

HRVATSKI CRVENI KRIŽ

Banka: Privredna banka Zagreb d.d.

IBAN: HR6923400091511555516

Poziv na broj: 770 HRVATSKI CARITAS

Banka: Privredna banka Zagreb d.d.

IBAN: HR0523400091100080340

Poziv na broj: 12-20

Najnovije

Još iz rubrike