Tragedija u Majskim Poljanama: Sve više poginulih u potresu, kod Gline petero, muškarac u Žažini i djevojčica u Petrinji, na terenu potražni psi

N1 javlja da je u naselju kod Gline (Majske Poljane) pronađeno pet poginulih osoba u razornom potresu s epicentrom na Banovini. Ranije je potvrđeno da je u centru Petrinje poginula 12-godišnja djevojčica. Tragalo se za zatrpanim muškarcem u Žažini kraj Lekenika, pronađen je mrtav u srušenoj crkvi.

Drama u Žažini, u srušenoj crkvi ostao zatrpan orguljar, tijelo pronađeno nakon nekoliko sati

U Majskim Poljanama traga se za još dvoje ljudi.

– Umrla je još jedna žrtva na području Majskih Poljana, rekla je za 24sata dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić. Radi se o čovjeku koji je živio s jednom ženom. Ona je preživjela, izvukli su je iz ruševina.

– U Majskim Poljana je umrlo još dvoje ljudi, otac i sin, javlja dogradonačelnica.

Prije toga, potvrdila je i smrt mladića.

– Umro je dečko od 20 godina iz Majskih Poljana, srušila se kuća na njega, potvrdila je za 24sata dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić. Bila je na licu mjesta, kaže.

– Dečko je došao s posla, sjedio u kuhinji i potrpala ga je kuća. Prije pola godine je digao kredit da napravi tu kuću. Bio je sam u njoj – kaže za 24sata Branka Bakšić Mitić i dodaje da je tu HGSS sa psima, pokušavaju izvući zatrpane ljude.

Jutarnji je javio da je i peta žrtva pronađena u Majskim Poljanama, što je potvrdio i gradonačelnik Gline.

U Petrinji traje spašavanje ljudi pod ruševinama. Na terenu su i potražni psi, koji su, uz djelatnicu poglavarstva pronašli još jednu zatrpanu osobu.

Gradonačelnik Petrinje, Darinko Dumbović, rekao je za Dnevnik Nove TV da moraju zbrinuti svaku obitelj u Petrinji. “Nitko ne smije ostati vani, vojska će tu odigrati ogromnu ulogu. U vojarni imamo mjesta za 500 ljudi”, kaže Dumbović, dodajući da će osloboditi centar grada kako bi spasioci mogli doći do svih koji su eventualno zatrpani pod ruševinama.

“Ovdje država treba napraviti operativni civilni stožer, sve službe spašavanja trebaju nam doći jer je Petrinja još uvijek opasan. U ovom trenutku je najopasniji”, rekao je Dumbović u razgovoru s reporterom Andrijom Jarkom.

U Zagrebu je prometni kolaps, semafori ne rade, Zagrepčani pokušavaju otići iz grada

Share This Article