Drama u Žažini, u srušenoj crkvi ostao zatrpan orguljar, tijelo pronađeno nakon nekoliko sati

Screenshot: Nova TV

Pod ruševinama Crkve svetog Nikole u Žažini kod Lekenika spasioci su tražili jednu osobu nakon što se u potresu urušio cijeli krov crkve. U trenutku potresa u crkvi su se nalazile 4 osobe. Tri su spašene i lakše su ozlijeđene dok je jedna osoba pronađena mrtva u ruševinama.

Za portal DNEVNIK.hr uživo se iz Žažine kod Lekenika javio reporter Nove TV Domagoj Mikić.

Načelnik općine Lekenik Ivica Perović kazao je kako je izuzetno teška situacija na cijelom području općine. Objasnio je kako se urušio svod te kompletan krov i toranj.

Zatrpan orguljar

U crkvi Svetog Nikole i Vida u mjestu Žažina blizu Petrinje organizirana je akcija spašavanja 65-godišnjeg mještanina Stanka Zeca kojeg je potres zatekao u crkvi. Vatrogasci su došli do njega, ali nažalost, nisu uspijevali uspostaviti kontakt s njim.

Zec, inače svirač crkvenih orgulja, ostao je zarobljen pod ruševinama 15 metara visokog tornja koji se u potresu odlomio i propao u unutrašnjost crkve. Osim njega u crkvi je bilo još troje njegovih kolega, ali su svi uspjeli pobjeći i izvući se lakšim ozljedama. Na licu mjestu su bili liječnici i 15-ak vatrogasaca koji su prvo morali devastiranu unutrašnjost crkve iz 18. stoljeća isprazniti od nekoliko desetaka tona cigle i šute, piše Jutarnji list.

Tragedija u Majskim Poljanama: Potvrđeno ukupno sedam poginulih u potresu, kod Gline petero, jedan u Žažini i djevojčica u Petrinji, na terenu potražni psi

Facebook Komentari