Viktorija Kaleb: Potresi nisu puko pomjeranje tla i to baš na blagdan Nevine dječice. Tko ima uši, neka čuje

Svi vi koji nosom “parate oblake” i od puste taštine (tašt = prazan) ne vidite i ne poštujete nikoga, vi koji gazite po leševima, vi koji ljudima namećete bremena vaših stranih trulih gospodara, znajte da ste ” kao list što vjetar ga vije, dio su poruke Viktorije Kaleb, zamjenice gradonačelnika Petrinje nakon potresa koji je jutros pogodio područje oko Siska.

Podsjetimo, potres snage 5 po Richteru pogodio je u ponedjeljak u 6.28 sati Sisak, Petrinju i okolicu. Imao je epicentar 12 kilometara jugozapadno od Siska, a snažno se osjetio i u Zagrebu. U 7:50 sati bio je još jedan potres od 4,7 Richtera, a potom i još jedan od 4,1 po Richteru.

Službe su odmah izašle na teren, šteta se zbraja, a Kaleb je na društvenim mrežama objavila niz statusa. U najtežim se trenutcima ljudi najčešće obraćaju Bogu pa je i ona istaknula kako je ‘Pomoć naša u imenu Gospodina’, a nakon toga objavila i molitvu svetom Emigdiju, zaštitniku od potresa i kuge.

Istaknula je i kako se potresi nisu dogodili slučajno.

– Ne može nitko od nas garantirati niti da će sutra dočekati živ, a kamoli išta drugo. Ovi potresi danas kod nas u Petrinji i ranije u Zagrebu, nisu tek puko pomjeranje tla… Danas, baš na blagdan “Nevine dječice”… Tko ima uši, neka čuje! – napisala je, pišu 24sata.

Facebook Komentari