Snijeg jutros nakratko zabijelio čak i niža područja, no južina je brzo prevladala

Prošle noći tlak zraka naglo se snižavao, počeli su pristizati oblaci, a postupno je jačalo i jugo. No temperature zraka bile su još uvijek poprilično niske do samog jutra, naročito na sjeveru Istre i u riječkom zaleđu.

Niske temperature zraka omogućile su da oborine počnu u obliku snijega, a ponegdje se zabijelilo i na samo 300 metara nadmorske visine. No zimski ugođaj brzo je zamijenila izražena južina uz naglo zatopljenje.

Pritom valja spomenuti kako je u Tinjanu minimalna temperatura noćas iznosila zimskih -4 °C, ali već u 4 sata vrijednost je imala pozitivan predznak. Tanji snježni pokrivač čak i na Ćićariji tako se zadržao tek sat-dva vremena.

Nakon zimske noći, ponedjeljak u Istri i na Kvarneru obilježava oblačno vrijeme s kišom. Puše umjereno i jako jugo, ponegdje s olujnim i orkanskim udarima. Naša postaja u Labinu na Fortici u 11:05 h zabilježila je udar od čak 123 km/h.

U nastavku dana očekuje nas oblačno vrijeme s kišom, a moguće su i intenzivnije oborine kao i grmljavina. Poslijepodne će jugo malo oslabjeti i okrenuti na jugozapadnjak, piše Istramet.hr

Facebook Komentari