Snažan potres osjetio se u Zagrebu, epicentar na Banovini; Uslijedilo još manjih: U Petrinji ima šteta; U Sisku je bilo strašno, nakon nekoliko minuta gradom su odjekivale samo sirene

Foto: Zagreb.hr

Snažan potres osjetio se u Zagrebu u 6:28 sati, epicentar je bio 51 km jugoistočno, između Petrinje i Gline. Po EMSC-u magnituda je u epicentru bila 5,2 po Richteru. U 7:20 četvrti put jutros se zatresla Banovina, magnituda 1,8 po Richteru.

Mnoge na Banovini, u Sisku, Velikoj Gorici i Zagrebu probudio je jutros ovaj snažan potres.

Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje, rekao je da u gradu ima štete od potresa.

“Pogodio nas snažan potres, nikada nisam ovo doživio. Ne znam ima li žrtava, materijalne štete ima”, rekao je Dumbović za N1.

Jako se osjetio, drmalo se sve, susjedu su crijepovi pali s kuće, kaže stanovnik Petrinje.

“Trešnja i bacalo je dosta stvari po podu”, javlja svjedok iz Siska .

Čitateljica dnevnik.hr-a iz Siska javila je kako joj se od potresa na pod srušio televizor, nestalo je i struje. Nakon nekoliko minuta gradom su, kaže, odjekivale samo sirene.

Veliki je broj građana Siska u strahu od novih udara istrčao na ulice.

U cijelom gradu su se oglasili alarmi na automobilima, a prema prvim informacijama u stanovima je pričinio znatne štete, pomicao je i rušio namještaj, slike sa zidova i slično, javlja N1.

“Osjetila se strašna tutnjava i onda je zatreslo. Strašno sam se prestrašila”, kaže stanovnica Kutine.

Potres je prestravio i Zagrepčane. “Pobjegao sam van iz zgrade, djeca su u šoku još od prošlog potresa”, govori stanovnik Zagreba.

“Treslo se 15-20 sekundi, probudilo me”, napisao je jedan stanovnik Ivanić-Grada na stranici EMSC.

Gradonačelnica Siska: “Ovo je bilo divljački”

“Upravo sam se čula sa službom 112, zasad su bile dvije intervencije u gradu. Uglavnom ljudi prijavljuju padanje žbuke, jedino je u Rimskoj ulici oronulo staro stepenište, vatrogasci su na licu mjesta”, rekla je dnevnik.hr-u Kristina Ikić Baniček, gradonačelnica Siska, s kojom su razgovarali dok je kretala na teren.

U usporedbi sa zagrebačkim potresom iz ožujka, Ikić Baniček kaže da su ovaj osjetili neusporedivo jače.

“Tada smo ovdje u Sisku imali osjećaj da nas netko gadno ljulja, ali ovo je bilo divljački”, kaže Ikić Baniček za DNEVNIK.hr.

Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za upravljanje hitnim situacijama Pavle Kalinić rekao je kako u Zagrebu nema dojava o šteti.

Treće podrhravanje u 40 minuta:

Snažan potres osjetio se u Zagrebu, epicentar na Banovini; Uslijedilo još manjih: U Petrinji ima šteta; U Sisku je bilo strašno, nakon nekoliko minuta gradom su odjekivale samo sirene

Share This Article