Vječni problem: Zašto muškarci teško slušaju što žene pričaju?

Čini se da muški mozak jednostavno drugačije čuje ženski glas, piše Brightside navodeći duhovite činjenice u muškom mozgu i njihovoj sposobnosti slušanja sugovornica.

1. Zbog ženskog glasa muški mozak radi više

Muškarci različito reagiraju na ženske glasove, pokazala je studija, tvrdeći kako im različiti dijelovi mozga slabije rade dok govore drugi muškarci. Zapravo, aktivacija mozga je snažnija dok govore žene kako bi dešifrirali i razumjeli što žene govore. To znači da je muškarcima teže razumjeti smisao i emocije o kojima žene govore.

2. Ženski glasovi imaju manje autoriteta

Istraživanja su pokazala da je veličina glasnica i grla također vrlo važna jer ljude s višim tonovima glasa smatraju manje ozbiljnima. Dapače, studija je pokazala da više vjerujemo ljudima s dubokim glasovima i volimo da su na vodećim pozicijama. To je, ujedno, razlog zašto muškarci manje slušaju kolegice od kolega.

3. Ženski glas je kompleksniji

Ključna je razlika između muškog i ženskog glasa u činjenici da žene koriste više zvukova dok govore te izgovaraju riječi na melodičan način. Ta dva faktora otežavaju muškom mozgu razumijevanje onog što žene govore jer moraju puno toga dešifrirati.

4. Mit je da žene govore više

Stereotip je i mit da žene govore više od muškaraca. Sudeći prema istraživanjima, čini se da muškarci i žene izgovaraju istu količinu riječi, a kontekst izgovorenog je jednako važan. U pojedinim situacijama muškarci čak govore više od žena, dok je u drugim situacijama obrnuto, prenose 24sata.

Facebook Komentari