17.8 C
Zagreb
Naslovnica Sport Teški trenuci izbornika: Ne daj Bože nikome, čuvajte se ljudi...

Teški trenuci izbornika: Ne daj Bože nikome, čuvajte se ljudi…

Veljko Mršić, izbornik košarkaške reprezentacije Hrvatske, ujedno i trener Zadra, osjeća se bolje, nakon što je na Badnjak vozilom Hitne pomoći prebačen u zadarsku Opću bolnicu, na COVID odjel, izvijestio je dr. Davor Predovan, klupski liječnik u KK Zadar.

– Veljko je u bitno boljem stanju nego u trenucima kad je primljen u OB Zadar, odnosno nema više visoku temperaturu zbog koje je bio iscrpljen, ali i dalje kašlje. Međutim, pod primjerenom je terapijom, povremeno dobiva i kisik, tako da će po svoj prilici još nekoliko dana ostati na bolničkom liječenju. Nadamo se svi kako neće doći do nekih komplikacija iako je virus SARS-CoV-2 po mnogo čemu nepredvidiv. Uglavnom, u stalnom smo kontaktu, koliko god je to moguće, jer mu je u ovom trenutku najpotrebniji mir – zaključio je dr. Predovan.

Kroz Božićno jutro, Jutarnji je uspio i osobno preko društvene mreže kontaktirati Mršića, poželjeti mu što skorije ozdravljenje, na što je uzvratio čestitkom i porukom: “Čini mi se kako konačno ide prema boljem. Poruči svima neka se paze, COVID-19 nije šala kako neki misle”!

– Mene je kao i ostale iznenadila vijest da je Veljko hospitaliziran, međutim kad smo komunicirali dan prije nego će završiti u bolnici, bilo je primjetno koliko ga puno muči kašalj. Nisam se želio previše petljati savjetima, ne želeći zvati vraga, ali me je proganjala misao kako bi ipak morao potražiti liječničku pomoć. Komunicirali smo i u subotu ujutro, ali isključivo porukama, jer znam koliko mu u ovom trenucima znači kisik i kako ga bilo kakvo naprezanje može opterećivati. Laknulo mi je kad sam mogao pročitati kako mu je splasnula temperatura – kazao je Perinčić, koji vodi brigu o momčadi, čak će neki od njih moći početi trenirati.

– Uz poštivanje svih epidemioloških mjera, te na temelju urađenih testiranja, nažalost, u ovom trenutku još uvijek ne možemo računati na sve igrače. Zapravo, za normalan rad spremni su: Chinanu Onuaku, Aleksandar Bursać, Martin Junaković, Domagoj Vuković. Svima su nam pak misli okrenute ka što skorijem ozdravljenju prvog trener Mršića – kazao je Perinčić.

– Iskreno, malo sam “grogi”, valjda od pustih lijekova, ali je konačno došlo vrijeme bez temperature koja je išla i preko 39, tako da me je skroz iscrpila. Po tko zna koji put želim ponoviti: ne daj Bože nikome! – napisao je Mršić, te odmah i zorno oslikao probleme s kojima se susreću zahvaćeni koronavirusom, pa je i na taj način želi ukazati na težinu stanja.

– Odmah do mene u krevetu leži mladi čovjek s obostranom upalom pluća, koji jučer, na Božić, nije mogao otići do kupaonice jer ga je kašalj toliko mučio kad god bi se nastojao uspraviti. Zato je važno da svi shvate koliko je ovaj virus opasan. Ako sve opišem kroz kartašku igru briškulu onda to izgleda ovako: netko prođe lišo, a netko peška karika. Čuvajte se ljudi – poručio je Mršić, piše Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike