Skandal u Slavoniji: Stotine medicinskih djelatnika COVID bolnice blagdane dočekali bez plaće za studeni – To nije logički ni pametno

Oko 400 medicinskih djelatnika božićne blagdane dočekalo je bez plaće za studeni. Plaća im je trebala sjesti na račune do 15. u mjesecu, a na problem je upozorio i HUBOL te zatražio žurnu isplatu plaća i odgovarajućih dodataka.

Slučaj su u nedjelju komentirali i osječko baranjski župan te ravnatelj bolnice, dok je ministar zdravstva Vili Beroš obećao kako će sve uskoro biti riješeno.

“Naravno da su morali iz HZZ-a voditi malo više brigu o tome i slušati upozorenja koja su dolazila iz županije i same bolnice. Našička bolnica je COVID bolnica, i u doba pandemije i ovake situacije dozvoliti da jedna bolnica ne dobije plaću – mislim da nije logički niti pametno”, rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

“Tek uz pomoć župana odnosno svih institucija Osječko-baranjske županije osigurali smo sredstva koja su nam neophodna za isplatu plaće ovaj mjesec. Sredstva su na računu bolnice i bit će isplaćena sutra ujutro čim platni promet proradi”, objasnio je ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić.

“Mislim da neće biti problema, još krajem prošloga tjedna s ravnateljem Zavoda za zdravstveno osiguranje sam dogovorio da se svi ti elementi izvide i riješe i da nikome ne kasni plaća. Isto tako, kad je riječ o ovim dodacima za djelatnike u zdravstvu koji djeluju s COVID pozitivnim bolesnicima”, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš, piše Dnevnik.hr

Facebook Komentari