22 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Plenković: Uvjeren sam da će se kroz mjesece pred nama ogroman broj...

Plenković: Uvjeren sam da će se kroz mjesece pred nama ogroman broj građana cijepiti

Prva osoba koja se u Hrvatskoj cijepila protiv covida-19 bila je štićenica Doma za starije osobe Trešnjevka u nedjelju 27. listopada, u 10 sati.

Tom prigodom predsjednik Vlade Andrej Plenković dao je izjavu povodom početka cijepljenja protiv koronavirusa u Hrvatskoj.

“Zaista sam sretan uime Vlade”, kazao je premijer Plenković u obraćanju medijima. Kazao je kako cjepivo ide prvo najranjivijim građanima i zdravstvenim radnicima.

“Očekujemo da uskoro budemo u prilici da se vratimo u normalan život. Čestitam gospođi Aničić koja je vedra duha i prva koja je primila cjepivo”, dodao je premijer.

Kazao je zašto se političari nisu prvi cijepili. “Zato jer smo u prvoj dozi dobili samo 9.750 doza. Naša politička odluka, jasna, ja bila da cjepivo dobiju oni na prvoj crti obrane i oni koji rade s najranjivijim građanima. Bit će vremena za takvu vrstu cijepljenja, demonstracija koje bi trebale na određeni način potaknuti ljude da se cijepe. Ove doze su za one kojima cjepivo najviše treba”, dodao je.

“Uvjeren sam da će se kroz mjesece pred nama ogroman broj hrvatskih građana cijepiti”, kazao je premijer i dodao: “Mislim da je svima dosta života koji nije uobičajen.”

Nakon premijera izjavu medijima dao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić: “Hvala premijeru Plenkoviću i suradnicima. Ovo je povijesni dan, vide se sve prenosti ulaska Hrvatske u EU: Pobijedili su znanstveni rad, solidarnost i zajedništvo europsko”, rekao je Bandić.

Nakon Bandića izjavu za medije dao je šef HZJZ-a Krunoslav Capak koji je kazao sljedeće: “Od danas ujutro otvoreno novo poglavlje borbe protiv koronavirusa. Od danas počinjemo koristiti jedno moćno oružje i epidemija i pandemija će prestati.

Dodao je da će Pfizerovo cjepivo stizati u nekoliko navrata, a do kraja ožujka se očekuje da stigne oko 200.000 doza.

Capak je otkrio da je HZJZ kontaktirao i Modernu, za čije se cjepivo još čeka odobrenje, kako bi počeli pregovori oko naručivanja doza njihovog cjepiva. Nada se da će do ljeta u Hrvatskoj biti mirnija epidemiološka situacije.

Capak je rekao da je teško predvidjeti kada se može očekivati procjepljenost 70 posto stanovništa, javlja N1.

Najnovije

Još iz rubrike