Slovenija zavijena u crno nakon novog trostrukog ubojstva, psiholog: Posljednje ubojstvo moglo bi se povezati i sa zarobljenošću u pandemiji

Screenshot: RTV SLO

Mariborski policajci priopćili su kako je 35-godišnjak osumnjičen za tri ubojstva u Gerečjoj vasi kod Ptuja zbog ozljeda koje je navodno sam sebi nanio, izvan životne opasnosti i ostaje na medicinskoj njezi, piše RTV SLO.

Obiteljska tragedija dogodila se u petak popodne. Navodno je 35-godišnjak nožem izbo svoju 35-godišnju partnericu, a zatim njenog 61-godišnjeg oca i 58-godišnju majku. Otac i kćer umrli su na mjestu događaja, a 58-godišnjakinja kasnije u bolnici.

Kriminalisti nastavljaju istragu incidenta. Kako je izvijestila TV Slovenija, tragedija se navodno dogodila nakon što je 35-godišnjakinja poručila partneru da je njihova veza gotova.

Silvo D. ubio je, pišu slovenski mediji, partnericu Mojcu L. u nazočnosti njihova 4-godišnjeg sina, nakon čega je otišao u kuću njezinih roditelja i nasrnuo na njih. Jožica l, majka ubijene, uspjela je ispuzati na ulicu i pozvati pomoć, ali je kasnije u bolnici podlegla ozljedama.

Zarobljeni u pandemiji

Ovo je treće trostruko ubojstvo u Sloveniji u posljednjih šest mjeseci, što je puno više nego u drugim zemljama po broju ubojstava u obitelji, upozorio je za TV Slovenija profesor kriminalističke psihologije Peter Umek.

“Posljednje ubojstvo u blizini Ptuja moglo bi se pripisati nasilnom ponašanju, tj. nasilnom počinitelju, koji po svoj prilici već ima povijest nasilja u obitelji, a po mom mišljenju i alkoholizma”, istaknuo je Umek.

No, djelomično bi se, prema Umeku, posljednje ubojstvo moglo povezati i sa zarobljenošću u pandemiji, kada su ljudi prisiljeni biti više zajedno nego inače. A ako je napetost u obitelji već velika, iz iskre može nastati katastrofa, upozorava Umek.

Facebook Komentari