22.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Javio se i Capak zbog legendarne fotke, objasnio i što pokazuje prstom

Javio se i Capak zbog legendarne fotke, objasnio i što pokazuje prstom

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak dočekao je rano jutros prve doze Pfizerova cjepiva koje su stigle transportnim kamionima iz Belgije u dvije kutije.

Fotografija Capaka kako sjedi na jednoj od kutija u kojima su dopremljene doze potaknula je raspravu na društvenim mrežama, prenosi Jutarnji.

O spornoj fotografiji se oglasio i Capak, a njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

– Kao čovjek koji se, kao i veliki broj građana naše zemlje, iskreno obradovao prispijeću toliko iščekivanog spasonosnog cjepiva, ne bih želio da jedna fotografija zasjeni veličinu trenutka kada je u Hrvatsku rano jutros napokon stigla prva pošiljka cjepiva protiv bolesti COVID-19.

Sa suradnicima sam dočekao isporuku u ranim jutarnjim satima, spremili smo cjepivo u za to predviđene komore, a potom, s velikim olakšanjem, zabilježili nekoliko fotografija. Na jednoj o njih, među mnogima koje su postale dostupne javnosti, sjeo sam na kutiju u kojoj u tom trenutku nije više bilo cjepiva, već je ono bilo spremljeno, te sam prstom pokazao u etiketu na kutiji s jedinom misli: „Evo, konačno je stiglo! Tu je!“.

Žao mi je što je u medijima ova fotografija postala važnija od vijesti da je cjepivo stiglo u Hrvatsku, kao i od pregršt drugih fotografija koje svjedoče o tom, možemo slobodno reći, povijesnom trenutku. Isto tako, vidim da je to bila prilika da se u javnom prostoru oglase osobe koje nemaju što reći o svojem djelovanju, ali imaju o svemu drugome i svima ostalima.

Radi najvećeg broja hrvatskih građana s kojima dijelim sreću i zadovoljstvo što nam je stiglo cjepivo, želim naglasiti da ova fotografija, koja je nezasluženo isplivala na površinu, ne nosi nikakvu drugu poruku osim one koju sam u tome trenutku iskreno osjećao. Svim onim čitateljima i građanima kojima je možda ova fotografija i njena interpretacija u medijima ostavila pogrešan dojam iskreno se ispričavam.

Capakova pomoćnica o već legendarnoj fotografiji šefa na kutiji: U svakom čovjeku ima malo djeteta i tako i treba biti

Najnovije

Još iz rubrike