32.7 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava 7 stvari koje možete izbaciti iz svoje kuhinje bez razmišljanja

7 stvari koje možete izbaciti iz svoje kuhinje bez razmišljanja

Promocionalne boce za vodu

Možda ste jednu dobili kada ste bili s firmom na team buildingu, drugu kada ste bili na nekom sportskom natjecanju itd… Vjerojatno imate više boca za vodu nego vam uistinu treba. Sačuvajte one koje vi i vaša obitelj koristite, a druge bacite bez grižnje savjesti.

Višak šalica

Šalice su jedna od stvari koje se u kuhinji množe ‘same od sebe’. One su jedan od češćih poklona, pogotovo u uredima, a i ostali vole poklanjati šalice na kojima su natpisi poput: ‘najbolja mama, tata, sin, kći…’. Kako mnogi i sami sebi vole kupiti šalicu ako im se svidi dizajn, nije neobično da na kraju gurate šalice u svaki ormarić u kojem možete pronaći bar malo mjesta.

Prestanite s tim i bacite one koje su vam najmanje drage ili one koje uopće ne koristite.

Plastični spremnici bez poklopca

Mnogi su se susreli s ovom situacijom i u svom domu. Imate puno plastičnih spremnika, ali nekima nedostaju poklopci, dok od drugih imate samo poklopce. Organizirajte svoje plastične posude i bacite one koje više nisu ‘kompletne’ ili su na neki način oštećene.

Oštećeno posuđe

Možda imate nekoliko otkrhnutih tanjura ili šalica bez drške. To su potencijalno opasni predmeti i odmah ih bacite.

Mali aparati koje niste koristili barem dvije godine

Ukoliko se teško rješavate malih kuhinjskih aparata, pravilo dvije godine može vam biti dobra smjernica.

Ukoliko neki aparat niste koristili barem dvije godine, velika je šansa da ga više i nećete koristiti. Bacite ga ili poklonite.

Začini koji su izgubili okus

Mnogi u svojim kuhinjskim ormarićima imaju neke začine, koji kao da su tamo još ‘od stoljeća sedmog’. Da, začinima može isteći rok upotrebe. To ne znači da će vas oni otrovati, ali izgubit će i sav okus pa ih onda više i nema smisla čuvati.

Letke od dostave hrane

U 2021. više vjerojatno neće biti restorana koji nemaju svoju ponudu online. Stoga bez grižnje savjesti možete baciti svoju hrpu letaka iz dostava koja vam zauzima prostor u kuhinji, pišu 24sata, a prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike