U Španskom policija rastjerala gužvu, organizatori okupljanja prijavljeni za širenje zaraze

S obzirom na trenutnu situaciju probali smo izvući ono najviše što smo mogli napraviti da razveselimo ljude, poručili su organizatori.

Danas je u zagrebačkom Španskom policija rastjerala okupljene građane koji su se okupili na Trgu Ivana Kukuljevića.

“U Španskom smo priredili maleni božićni ugođaj za naše sugrađane ove tmurne i tužne 2020. godine. Da je normalno vrijeme program bi bio bogat i pun iznenađenja. S obzirom na trenutnu situaciju probali smo izvući ono najviše što smo mogli napraviti da razveselimo ljude”, poručili su organizatori Lana Račić i Denijel Perić koji su naveli kako su za najmlađe organizirani Advent i glazba, a starijima se dijelilo kuhano vino.

Sve je, kako kažu, odlično funkcioniralo dok netko od susjeda nije pozvao policiju te ih je ubrzo posjetilo šest policajaca. “U trenu su nestali dječji osmjesi, radost i veselje. Prestrašena dječja lica, roditelji u čudu. Nestala je Božićna čarolija koju smo stvorili”, opisali su organizatori koje je policija prijavila zbog širenja zaraze.

“Molili smo ljude javno preko stranice ‘Advent kod nas doma u Španskom’ da nose maske i paze na razmak, ali kako utjecati na ljude s obzirom da se radi o javnoj površini”, tvrde dodajući da su na svoj Advent postavili i dezinfekcijska sredstva.

Razočarani organizatori imaju brojna pitanja na koje žele odgovor nadležnih institucija, primjerice zašto je na nekim lokacijama okupljanje dozvoljeno, dok na drugim nije, piše Večernji.

Facebook Komentari